Вече е ясна песента, с която България ще бъде представена

...
Вече е ясна песента, с която България ще бъде представена
Коментари Харесай

Неочаквано! Петима Представят България На „евровизия“

Вече е ясна песента, с която България ще бъде показана на тазгодишното издание на „Евровизия“ в Лисабон. Тя е озаглавена „Bones“ и носи обръщение за същинските полезности в живота и безусловната обич, оттатък рестриктивните мерки на материалния свят.

В осъществяването й се включват петима реализатори – Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл, които се сплотяват в групата Equinox.

Вокалната групировка ще излезе на сцената на музикалния конгрес по време на първия полуфинал на 8 май в португалската столица. За българската ария ще могат да гласоподават феновете и журитата на 21 страни – Австрия, Азербайджан, Албания, Армения, Беларус, Белгия, Англия, Гърция, Естония, Израел, Ирландия, Исландия, Испания, Кипър, Литва, Македония, Португалия, Финландия, Хърватска, Чехия, Швейцария.

„Новата българска ария е мощна поръчка за „Евровизия“ 2018 и целият ни екип има вяра в нея. След триумфите на България в последните две години, упованията на феновете и почитателите от целия свят са доста високи и за нас в Българска национална телевизия беше значимо да изберем план, който да се вижда и да бъде друг от всичко, правено до момента. Освен, че има универсално обръщение, „Bones“ дава и доста положителни благоприятни условия за автентично театрално представяне“, сподели продуцентът на българското присъединяване в „Евровизия“ Йоана Левиева – Сойър.

Музикалният продуцент, с който Българската национална телевизия ще си партнира за българското показване на „Евровизия“ 2018, е Symphonix International, които седят зад песните „Beautiful Mess“ на Кристиан Костов, който завоюва второто място предходната година, и „If love was a crime“, с която Поли Генова се изкачи на четвъртата позиция в песенния конкурс през 2016 година.

Проектът Equinox се осъществя особено за песенния конкурс тази година, по концепция на продуцента и композитор Борислав Миланов. Композицията на „Bones“ е дело на Борислав Миланов, в съдействие с Трей Кембъл, Йоаким Першон и Даг Лундберг, написа dnes.bg.

„Първоначално имах разнообразни проекти за тази ария, само че дълго време не намирах подобаващия реализатор за нея. Всичко се промени на 180 градуса, когато Георги Симеонов – JJ ми се обади, с цел да ме попита дали имам подобаваща ария за „Евровизия“, тъй като искаше да взе участие в селекцията на Българска национална телевизия. Когато той записа елементи от нея, осъзнах, че може да се получи нещо неповторимо, в случай че включа разнообразни гласове. Всеки нов реализатор, който се присъединяваше към плана, носеше нещо ново като страст и история и надграждаше песента. Връщане обратно нямаше – без някой от тези реализатори, „Bones“ губеше своя заряд, страст и чувство. Затова те останаха в група, с цел да не жертваме метода, по който звучи парчето. Това е първият план, който осъществяваме по този метод – групата се събра, поради песента, а не противоположното. Тя е доказателство, че музиката е по-голяма от всички ни, стои над всяко его, тъй като в плана се сплотиха хора от разнообразни култури и със характерно светоусещане“, разясни композиторът и продуцент Борислав Миланов.
Източник: secret.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР