Вече е ясен убиецът на 15-годишното момиче в Германия, което

...
Вече е ясен убиецът на 15-годишното момиче в Германия, което
Коментари Харесай

Матю си призна защо е заклал 15-годишната Юлия в Германия

Вече е явен килърът на 15-годишното момиче в Германия, което е от румънски генезис. " Престъплението е разкрито, за нас няма повече неясноти по случая ", разгласи прокуратурата в Мьонхенгладбах на специфична конференция, която проверява гибелта на Юлияна, написа Днес.бг.

Както БЛИЦ писа момичето бе убито с нож от някогашния си другар - турчин, който има български паспорт - Матю Костов. Той бил доста ревностен, съгласно свидетелствата на негови другари.

Бил гадже с румънката Юлия от две години, само че преди две седмици тя го зарязала и пред тях той декларирал: " Ако е поради различен, ще я убия ".

Издебнал момичето на връщане от учебно заведение и я промушил с кухненски нож с 15-сантиметрово острие. Четири от прободните рани се оказали смъртоносни. Юлия паднала обляна в кръг и крещяла за помощ. Чули я няколко клошари, които били наоколо, и незабавно извикали кола за спешна помощ.

Тя обаче умряла от раните си в болничното заведение. Семейството й ще я погребе в родното й място - градче край Букурещ. Близките на момичето са наели рейс. Бащата на починалата й купил бяла рокля, с цел да я погребе по техните традиции.

Фамилията на Юлияна, която всички наричали Юлия, живее от обществени помощи. В интернет хора от Фирзен събират дарения за погребението.

Матю Костов живеел от 10 години в Германия с майка си и брат си. Родителите му са разграничени. 17-годишният юноша не ходел към този момент на учебно заведение, само че и не работел.

Бил прочут на полицията поради голям брой нарушавания на закона – шофиране без брошура, обири, побоища, търговия с опиати. Заради дрогата го зарязала и Юлиана. У нея полицията разкрила листовка за съвещания при проблеми с опиатите.

Ден след убийството Матю Костов се предал самичък на полицията, само че още мълчи. Има издадена заповед за задържането му под непрекъснат арест. По облеклата му имало кръв от жертвата.

Днес стотици ще вземат участие в безмълвен погребален поход в нейна памет във Фирзен. Организаторите не познават фамилията, само че споделят, че походът не е политически стимулиран. Прокуратурата прикани да се спре с расистките апели в интернет, които убийството провокира.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР