Вeче е възстановено движението по главния път София-Варна при пътния

...
Вeче е възстановено движението по главния път София-Варна при пътния
Коментари Харесай

Граждани и таксиметрови шофьори подкрепиха протеста на Ловешката болница

Вeче е възобновено придвижването по основния път София-Варна при пътния възел " Абланица ", който беше блокиран за към час от медици от Ловешката болница, таксиметрови водачи, пристигнали тук с колите си и десетки жители, които за следващ път излязоха на митинг с гледище страната по-бързо да откри трайно решение за проблемите на Ловешката болница. Здравното заведение е в тежко финансово положение с просрочени остарели отговорности от близо 6 милиона лв. и запорирани сметки, съобщи БНР, представено от БГНЕС.
Eдва на 4 май медиците от Ловеч получиха януарските си заплати. Искането на протестиращите е страната да се намеси в най-кратки периоди. Те приканват както премиера Бойко Борисов, по този начин и министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев да намерят решение, с цел да не бъде закрита Ловешката болница поради напускането на медици и тежкото финансово положение. Ловчанлии настояха също правосъдните органи да потърсят отговорност от отговорните за тежкото положение на лечебното заведение.
Протестиращите неколкократно блокираха и отблокираха пътното платно - на всеки 10 минути, с цел да не се образуват големи колони от пътуващи по основния път София-Варна и с цел да създадат тези, които минават сега, съпричастни към проблемите на Ловеч поради локалната болница.
Кметът на Ловеч Корнелия Маринова съобщи, че болничното заведение може да излезе от финансовата рецесия единствено с промяна, каквато към този момент е препоръчана от главния акционер - страната. " Аз нямам работа на митинга. Община Ловеч прави всичко, което е належащо и което е поискано от Съвета на шефовете. Аз също желая изясненост за здравното заведение, само че моето виждане е, че не по този метод. Цял един възстановителен проект беше съвсем стартирал за осъществяване и още веднъж не бяха съгласни медицинските служащи. Не може с непрестанен отвод от промени да желаеме смяна към положително ", разяснява Маринова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР