Вече е в ход подготовката на машините за гласуване за

...
Вече е в ход подготовката на машините за гласуване за
Коментари Харесай

Mашинният вот на балотажа: Oт ЦИК уверяват, че гласуването на втория тур ще бъде по-лесно

Вече е в ход подготовката на машините за гласоподаване за тази неделя. Централната изборна комисия и компанията снабдител приготвят устройствата за вота. Уверенията са, че гласуването в този момент ще е по-лесно.

На втория тур на президентските избори ще има единствено един екран и ще се разпечатва единствено една квитанция. Това доста ще улесни гласуването, безапелационни са от компанията, доставила машините.

Снимка: bTV

" И най-много гласоподавателите да се усещат удовлетворени, че доста бързо, леко става всичко и членовете на секционните комисии, безусловно да си тръгнат, да кажем, час след края на изборния ден ", сподели Веселин Тодоров, изпълнителен шеф на „ Сиела Норма “.

Машините сега са в склада на ЦИК и достъп до тях имат само техниците, които би трябвало да трансформират софтуера за втория тур.

" Трябва да се разпознаят и смарт картите, би трябвало да се конфигурират флашките, би трябвало да се запише софтуерът във типа, в който е и най-после да се сложат всички пломби, всички спомагателни материали, да се затвори куфара, да се запечата и да отиде на вярната секция ", изясни Тодоров.

Машините ще бъдат доставени в секциите под защитата на Министерство на вътрешните работи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР