Вече е официално назначен новият директор на Националния институт за

...
Вече е официално назначен новият директор на Националния институт за
Коментари Харесай

НИНКН вече е официално с нов директор

Вече е публично назначен новият шеф на Националния институт за недвижимо културно завещание (НИНКН), разгласи министърът на културата в служебното държавно управление проф. Велислав Минеков.

Новият началник на института е арх. Петър Петров, определен след конкурс за длъжността, на който се е явила и досегашният шеф арх. Даниела Джуркова, която не е съумяла да събере нужния брой точки.

" Този институт страдаше във връзка с своето положение, малобройните експерти, сграден фонд. Започваме работа в нова светлина ", съобщи проф. Минеков.

От своя страна арх. Петров сподели, че една от първите му задания ще бъде да започва развой по актуализация на листата с недвижимото културно завещание, както и неговата цифровизация.

Преодоляване на закъснение на преписки за координиране, съответни ограничения, свързани с запазване на наследството, възобновяване на разговора с научната общественост, възстановяване на вътрешната организация - това са част от целите, които уточни арх. Петър Петров.

Той даде обещание добър разговор със всички други институции, които имат отношение към опазването на културното завещание.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР