Вече е научен факт - стопаните на кучета обичат повече

...
Вече е научен факт - стопаните на кучета обичат повече
Коментари Харесай

Хората обичат повече кучетата си, отколкото себеподобните

Вече е теоретичен факт - стопаните на кучета обичат повече домашните си любимци, в сравнение с себеподобните, откриха опити с доброволци, представени във в. Metro.

В тестванията били включени 240 студенти, на които им показали подправени отрязъци от вестници, съобщаващи за набези с бухалка над човек или куче, оставило ги със строшен крайник и голям брой пострадвания.

В другите публикации били сменяни жертвите - бебе на една година, 30-годишен човек, паленце и 6-годишно куче. От отговорите проличало, че участниците в опита най-вече са разтревожени за орисите на палето, бебето и възрастното куче. 30-годишният субект будел минимум състрадание.

Възрастното куче получило по-малко емпатия спрямо пеленачето, което идва да покаже, че възрастта при домашния любим има значение. Но въпреки всичко четириногото изпреварва по благосклонност възрастния човешки субект в класацията.

Стопаните не гледат на кучетата си като на животни, а доста постоянно като на техни деца или като на членове на тяхното семейство.

Друго проучване поискало от участници да дарят по 5 лири с цел да спасят някой си Харисън. Когато донорите си давали сметка, че Харисън е име на куче, то получавало повече пари от Харисън индивида.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР