Вече е напълно ясно - изборите за кмет в село

...
Вече е напълно ясно - изборите за кмет в село
Коментари Харесай

Окончателно: Касираха местните избори в едно населено място заради бюлетини с невидимо мастило

Вече е изцяло ясно - изборите за кмет в село Бозвелийско, община Провадия, са невалидни. Това решение (№2193/11.02.2020) беше взето от Върховния административен съд, който удостовери решение на Варненския административен съд.
Изборите са касирани поради съществуване на " огромен брой недействителни бюлетини. Какво ги прави недействителни - съществуване на безцветни релефни линии, които са изпълнени с химикал с обезцветяващо се пишещо вещество. Това, че бюлетините са маркирани, е открито с две съдебно-технически експертизи.
Според съда, маркираните бюлетини са лишили гласоподавателите от опцията им да изразят свободно волята си за избор на кмет на обитаемото място, а в съответната догадка гласуването с визираното пишещо средство и отчитането на недействителните бюлетини директно и директно е довело до незаконосъобразна смяна в крайния избирателен резултат в интерес на претендента, който е разгласен за определен за кмет на село Бозвелийско.
Припомняме, че изборите бяха извоювани от Дамян Дамянов. Той беше претендент на ГЕРБ. Досега, 20 години, управляваше Живко Панев, който загуби борбата. Самият Дамянов отхвърля, че е манипулирал вота, само че пред bTV сподели, че фактически има машинация - въпросът е кой я е направил.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР