„Вече е много късно управляващите да търсят обществена индулгенция за

...
„Вече е много късно управляващите да търсят обществена индулгенция за
Коментари Харесай

Радев за Шипка: Мотивите на управляващите са политически, а не здравни

„ Вече е доста късно ръководещите да търсят социална индулгенция за това, че анулираха тържествените празнувания на Шипка – както виждате, претекстовете им са били напълно политически, а не здравни. Контрастът сред анулираните празнувания на Шипка и тяхното разрешаване в градовете и отварянето на комерсиалните обекти е явен “ – по този начин президентът Румен Радев разяснява думите на здравния министър проф. Костадин Ангелов, че в действителност рекомендацията на здравните управляващи е била единствено за ограничение на формалната стратегия.

Вчера Ангелов дори съобщи, че или президентът лъже в рецензиите си към властта, или е бил измамен. „ Здравните управляващи да се схванат кой какво написа, какво приказва и какво изпраща. Отмяната на формалната част е вследствие на писмо на община Габрово. Единствено с помощта на смелостта и патриотизма на българите не беше изопачен националният празник “, акцентира пред публицисти през днешния ден Радев, представен от БТВ.

Той разяснява и острата позиция на американски сенатори от външнополитическата комисия на Сената, които обърнаха внимание на корупцията, политизацията на правосъдната система и несвободните медии у нас: „ Ако държавното управление се беше вслушало по-рано в това, което споделям, в настояванията на хората, на протестиращите, нямаше да излезе тази съкрушителна оценка (…) Ако държавното управление в действителност държи на връзките със Съединени американски щати като стратегически сътрудник и не се вслушва в моите послания, най-малко да слуша оценките и рекомендациите “.

Президентът участва на представянето на разбор за положението на въоръжените сили. „ Наистина този разбор на положението и подготовката впечатлява със своята искреност, обективност и визионерство какво би трябвало да се прави отсега нататък “, разяснява Радев и добави, че „ за последните 2-3 години въоръжените сили се развиват с темпове, непознати за последните десетилетия “.

Той прикани на армията и бранш „ Сигурност “ да се обръща задоволително внимание, с цел да може да се подсигурява устойчивото развиване на останалите браншове.

В същото време президентът уточни и проблеми – дребен нальот на бойните водачи, заплаха „ да останем без образователна авиация “ през тази година и закъснение на плана за нова бойна машина на пехотата. В тази връзка президентът прикани за „ по-голяма бистрота при харченето на средства “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР