Вече е известно как е изглеждала затворническата килия на Алфонсо

...
Вече е известно как е изглеждала затворническата килия на Алфонсо
Коментари Харесай

Как е изглеждала затворническата килия на Ал Капоне

Вече е известно по какъв начин е изглеждала затворническата килия на Алфонсо Габриел Капоне, именитият чикагски разбойник, прочут още като " Белязаният ".

Някогашният затвор във Филаделфия отвори след реституция килията, в която Ал Капоне е вкусил за пръв път от затворническия живот, спретнат " на топло " поради нелегално носене на оръжие за 9 месеца през 1929 година

От публикации в тогавашните вестници се схваща, че мафиотският необут се е наслаждавал на изящни картини, украсяващи мрачните стени на килията, работел е е на полирано бюро, осветявано от настолна маса под звуците на валсове, предавани от мощен радиоапарат, споделя www.smithsonianmag.com. Авторите на реконструкцията са се постарали да пресъздадат атмосферата, която историческите източници разказват. Добавили са роло тоалетна хартия, с цел да подчертаят, че пандизчията не е имал право на усамотение. Не е несъмнено обаче, че мафиотският необут е обитавал точно реставрираното помещение.

По време на реставрацията служащите разкрили най-малко 20 пласта багра по стените, в които са открити детайли на украса и даже фрески.

 Затворническата карта на Капоне.
© www.easternstate.org

Затворническата карта на Капоне.

Същевременно по писмени свидетелства от тези години Капоне не се е радвал на по-добри условия, в сравнение с останалите пандизчии. Цитиран е тогавашният шеф на пандиза, който споделя, че пандизчията е бил порядъчен, работил настойчиво и даже бил награден с предварително освобождение за положителното си държание.

Ал Капоне е освободен от пандиза във Филаделфия на 17 март 1930 година, а в края на идната година е наказан на 11 година затвор за укриване на налози. Първоначално е пратен във федералния затвор в Атланта, а оттова е изместен в Алкатраз. 12 години по-късно е пуснат на независимост поради влошено здраве и умира на 25 януари 1947 година

 Затворът във Филаделфия през днешния ден е музей
© Albert Vecerka, 2001, www.easternstate.org

Затворът във Филаделфия през днешния ден е музей
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР