Вече е изготвено становището на външния консултант, който трябваше да

...
Вече е изготвено становището на външния консултант, който трябваше да
Коментари Харесай

Болница “Шейново” ще изчака решението на съда по случая с разменените бебета

Вече е направено мнението на външния съветник, който трябваше да извърши разбор на поисканото от фамилиите на разменените бебета обезщетение. Правното мнение бе разисквано от Съвета на шефовете във Втора САГБАЛ " Шейново ", съобщи БНР.

Анализът се основава на обзор на близо 600 правосъдни каузи в региона на медицинските деликти в интервала от 2007 година до 2022 година За да се обезпечи изчерпателност е осъществена инспекция и на други каузи (извън медицинските деликти), по които се присъждат компенсации за неимуществени вреди, изразяващи се в стрес, терзание, потрес от поднесена информация, страдалчество (без причиняване на физически увреждания).

От името на болница " Шейново " изричаме към двете фамилии още един път своето почитание, опрощение и голямо страдание за невиждания случай, споделят от лечебното заведение.

Предвид събитието, че сходен проблем досега не е прочут, а диапазонът на присъждани компенсации за неимуществени вреди е необятен, Съветът на шефовете на Втора САГБАЛ " Шейново " е взел решение да довери решението по този случай на съда.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР