Вече е изгасен големият пожар на територията на общините Тополовград

...
Вече е изгасен големият пожар на територията на общините Тополовград
Коментари Харесай

Изгасиха пожара, който аха да проникне в Турция

Вече е изгасен огромният пожар на територията на общините Тополовград и Свиленград, който стигна до турската граница. В гасенето се включиха 200 пожарникари, военни и доброволци. В момента няма други дейни пожари в Хасковска област, съобщи БНР.

Въпреки това остава в действие бедственото състояние в общините Хасково, Димитровград, Свиленград, Тополовград  и Харманли, където през последните 5 денонощия горяха към 40 пожара.

Пожарът е тръгнал от изхвърлена незагасена цигара в региона на граничния пункт Лесово. Пламъците обгърнаха 100 000 декара повърхност и стигнаха до турската граница.

Днес ще бъде изработен оглед по въздух за възможни обновени гнезда, сподели шефът на районната дирекция пожарна и спешна сигурност Николай Вълчев: " На този стадий е локализиран, само че още се притесняваме, че е допустимо някъде да се възобнови. Предстои към момента наблюдаване на пожара. Ще създадем финален оглед през днешния ден следобяд ".

На място остават дежурни екипи. Предстои да се направи оценка на вредите. Изпепелени са няколкостотин хиляди декара гора.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР