Вече е готов специалният портативен лифт за спускане на деца

...
Вече е готов специалният портативен лифт за спускане на деца
Коментари Харесай

Портативен лифт помага на деца с увреждания за рехабилитация

Вече е подготвен специфичният преносим въжен превоз за втурване на деца с увреждания в басейн " Локомотив " в Русе. Тук заниманията се водят гратис, а парите за оборудването бяха събрани благодарение на донори. В момента от фондацията " Александър Русев " търсят разновидности да обезпечат терен, с цел да изградят воден комплекс, в който хората с двигателни проблеми да получават рехабилитация.

Русе

Четвърта година Илиян Русев работи в басейна безплатно с деца с двигателни проблеми. Светлозар е едно от момчетата, които съвсем всекидневно идват да плуват. До преди няколко дни той стъпва на тъпан от остаряла пералня, с цел да излезе от басейна, а в този момент с портативния въжен превоз към този момент му е доста по-лесно.

Тук тренира и Никола-Денис Ставрев, който се завърна със сребърен орден от Олимпиада за младежи с онкологични болести в Москва.

За една година съвсем двойно се е нараснал броят на децата с увреждания, които идват да плуват, сега те са над 30. През зимата обаче няма да могат да употребяват открития басейн. Затова Илиян Русев желае да построи състезателен комплекс за рехабилитация. Приятели са дарили на фондацията земя, която би трябвало да бъде сменена с терен на уместно място.
Илиян Русев - ръководител на фондация " Александър Русев ": Има положителни хора, които са подготвени да оказват помощ. Вече сме говорили с архитект, който ще го направи гратис.
Фондацията към този момент набира средства за новия състезателен комплекс.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР