Вече е достъпно приложението, чрез което всеки може да разбере

...
Вече е достъпно приложението, чрез което всеки може да разбере
Коментари Харесай

НАП пусна приложението, с което да проверим какви лични данни са ни хакнати

Вече е налично приложението, посредством което всеки може да разбере какви негови персонални данни са били непозволено публикувани при хакването на системата на Национална агенция за приходите през юли, оповестяват от Приходната организация.
Електронната услугата е оповестена в особено създаден уебсайт, посредством който Национална агенция за приходите ще продължи да осведоми засегнатите лица.
Справката за това какви персонални данни са били непозволено публикувани може да се направи на адрес: https://check.nra.bg/ . Проверката изисква въвеждане на личен идентификационен код (ПИК), публикуван от Национална агенция за приходите, или дипломиран електронен автограф (КЕП), който съдържа ЕГН.
Освен посредством електронната услуга, информация за вида персонални данни, които са били непозволено публикувани, жителите ще могат да получат и във всички офиси на Национална агенция за приходите след показване на документ за идентичност.
Българските жители, които не разполагат с ПИК и КЕП, живеят дълготрайно в чужбина и нямат опция да посетят офис на Национална агенция за приходите, могат да получат информация на телефонния номер за връзка с Национална агенция за приходите от чужбина - +359 2 9859 6801. След свързване, специалист от Агенцията ще зададе контролни въпроси за идентификация и даване на нужната информация.
Обща информация за задграничните лица е оповестена в британската версия на основания по тематиката уебсайт. Чуждестранните лица, за които има публикувани персонални данни, ще бъдат известени от данъчната си администрация.
Новата надградена услуга, предоставяща информация за непозволено достъпените и нелегално публикувани персонални данни, замества съществуващата до момента инспекция, която се извършваше с ЕГН и телефонен номер.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР