Вече е достъпно приложението, чрез което всеки гражданин може да

...
Вече е достъпно приложението, чрез което всеки гражданин може да
Коментари Харесай

НАП най-накрая показа какви лични данни са разпространени

Вече е налично приложението, посредством което всеки жител може да разбере какви негови персонални данни са били непозволено публикувани, в резултат на хакерската офанзива през юли. Електронната услугата е качена в особено създаден уебсайт, посредством който Национална агенция за приходите ще продължи да осведоми засегнатите лица, оповестиха от приходната организация.
Справка може да се получи по следните способи:
По електронен път - достъпът до автоматизираната електронна информация за клиенти се реализира на адрес - https://check.nra.bg/. Справката е налична с ПИК, публикуван от Национална агенция за приходите, или с електронен автограф. Справка с електронен автограф може да бъде направена единствено за физическо лице, което е посочено като титуляр или създател в електронния автограф и в него се съдържа ЕГН.
В офис на Национална агенция за приходите – информация може да бъде направена във всеки един офис на Национална агенция за приходите. Услугата се дава след идентифициране с документ за идентичност. В случаите, в които желаете информация за друго лице, е належащо да предоставите пълномощие.
По телефона – българските жители, които не разполагат с ПИК и КЕП, живеят дълготрайно в чужбина и нямат опция да посетят офис на Национална агенция за приходите, могат да получат информация на телефонния номер за връзка с Национална агенция за приходите от чужбина – +359 2 9859 6801. След свързване, наш специалист ще Ви зададе контролни въпроси за идентификация и даване на нужната Ви информация.
Обща информация за задграничните лица е оповестена в британската версия на основания по тематиката уебсайт: https://check.nra.bg/. Чуждестранните лица, за които има публикувани персонални данни, ще бъдат известени от данъчната си администрация.
Новата надградена услуга, предоставяща информация за непозволено достъпените и нелегално публикувани персонални данни, замества съществуващата до момента инспекция, която се извършваше с ЕГН и телефонен номер.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР