Вече е четвъртък, а четири мача от първия кръг на

...
Вече е четвъртък, а четири мача от първия кръг на
Коментари Харесай

Хаосът с турнира в Неапол продължава


Вече е четвъртък, а четири мача от първия кръг на АТР 250 шампионата в Неапол към момента не са изиграни. Турнирът, който мнозина към този момент всички назовават най-лошия АТР шампионат в историята, продължава да се организира в немислим безпорядък и проблемите стават от ден на ден.

В сряда, вторият ден от главната скица, изиграни бяха едвам три мача на сингъл. Допълнително главоболие за домакините сътвориха Корентен Муте и Лука Нарди, тъй като техният мач продължи 3 часа и 31 минути.

В края на деня обстановката бе идентична с тази ден по-рано. На фона на към този момент ниските температури и близостта до морето влажността на корта бе такава, че не разреши мачът сред Мартон Фучович и Жижен Жанг да се доиграе.

Не оказа помощ изключително и това, че уредниците по неотложност приготвиха втори хард корт въз основата на Тенис клуб Наполи – Campo D’Avalos. Той бе подложен денем и безусловно минути по-късно, без никой тенисист да е стъпвал на него, стартира мачът сред Ласла Джере и Борна Гойо. Само че и той бе пресечен преди края му поради влажността.

Привържениците също бяха гневни, тъй като още веднъж не съумяха да се възползват пълноценно от скъпоструващите си билети. Организаторите дават обещание връщане на сумата или презаверяване за идващия ден, само че при втория случай никой не приказва за възможното повтаряне на местата с хората, имащи билети за съответните мачове.

На фона на всичко това ще бъде същинско знамение, в случай че в четвъртък заплануваната стратегия бъде изиграна. На централния корт тя стартира в 11:30 часа българско време и възнамерява общо шест мача. Толкова са планувани и за втория корт. Вече дори никой не приказва за обстоятелството, че за мачовете на двойки се употребяват хард кортовете на Тенис клуб Поцуоли, намиращ се на повече от 20 километра по отношение на Търговска колегия Наполи. А отвън влажността недоволствата от положението на главния корт не престават.
 Image

Кой стои зад целия този безпорядък?

Организатор на шампионата с едногодишен лиценз е компанията NEN Events, която провежда няколко Чалънджъра тази година, в това число тези в Торино и Форли. Първоначално бе определена хард настилка от компанията MAPEI, която се оказа същинско крушение и поради която още през уикенда мачовете от квалификациите бяха преместени за Търговска колегия Поцуоли. По неотложност уредниците безусловно събраха частите от корта във Флоренция, където ден по-рано Феликс Оже-Алиасим завоюва купата, и ги транспортираха в Неапол. И този вид обаче надалеч не е най-благоприятен, тъй като настилката е потърпевша от превоза и потреблението, а също така се въздейства и от другите условия, защото шампионатът във Флоренция бе в зала, а този в Неапол навън и при рискова мокрота.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР