Вече е често срещано явление производителите на смартфони, смарт часовници

...
Вече е често срещано явление производителите на смартфони, смарт часовници
Коментари Харесай

Как да разберем колко водоустойчив е смартфонът ни?

Вече е постоянно срещано събитие производителите на смарт телефони, смарт часовници и други устройства да настояват, че техните артикули са водоустойчиви. Но какво в реалност значи стандартът IP, който се употребява от Apple, Sony, Samsung и останалите софтуерни компании, с цел да потвърдят, че техните джаджи не се опасяват от намокряне?

„ IP ” е интернационален стандарт, който демонстрира степента на отбрана на вашето устройство от намокряне, прахуляк и твърди частици като тиня, пясък и други. Устройства като iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, Sony Xperia XZ1 и дори Apple Watch 3 се показват като водоустойчиви, само че те не постоянно имат еднакъв IP рейтинг. При iPhone X и iPhone 8 да вземем за пример ще видите обозначението IP67, до момента в който при Samsung Galaxy S8, Galaxy Note8 и Sony Xperia XZ Premium е затрупан стандартът IP68.
КАКВО СТОИ ЗАД СЪКРАЩЕНИЕТО  IP?
Стандартът се състои от три елементи. Първо е съкращението „ IP ”, което значи „ ingress protection “ или „ отбрана от навлизане “, което на процедура демонстрира доколко вашето устройство е предпазено от навлизане на вода и прахуляк. То не се трансформира, тъй че би трябвало да гледате двете числа, които го следват, тъй като действително те демонстрират степента на резистентност.
УСТОЙЧИВОСТ НА ПРАХ И ТВЪРДИ ЧАСТИЦИ
Първата цифра може да варира от 0 до 6 и демонстрира от частици с какъв размер е предпазено вашето устройство – 0 е никаква, а 6 цялостна отбрана. По този метод можете да разберете дали е добра концепция да оставите смарт телефона си в пясъка до момента в който си почивате на някой плаж. В момента можете да намерите устройства, които са класифицирани с 5, което значи съвсем цялостна отбрана и 6 – цялостна отбрана.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР