Вече е безполезно да се коментира даже. Изговорени откровени неистини

...
Вече е безполезно да се коментира даже. Изговорени откровени неистини
Коментари Харесай

Николов твърди, че меморандумът с Джемкорп е без ангажимент, макар да има клауза за арбитраж

„ Вече е неефикасно да се разяснява дори. Изговорени откровени лъжи и, меко казано, нелепости от представители на ГЕРБ, няма смисъл да се валидират в допълнение. “

Това сподели в ефира на Euronews Bulgaria Александър Николов, енергиен министър в кабинета „ Петков “.

През уикенда от ГЕРБ оповестиха, че ще дадат кабинета „ Петков “ на ДАНС и Министерство на вътрешните работи за инспекция по съглашението с „ Джемкорп “, тъй като съгласно тях то към момента работи и компанията може да предяви искания към страната ни. Служебният министър на енергетиката Росен Христов удостовери версията им.

„ По силата на самия документ, меморандумът (с „ Джемкорп “) е неангажиращ. Второ, с изпращането от наша страна на текста (писмото за преустановяване – бел. ред.) документът е преустановен. Въобще не съществуваше въпрос за каквито и да е връзки на България. И това да се приказва за n-ти път, даже и сега е меко казано необичайно “, разясни Николов.

В последна сметка, в случай че някой е видял най-малко заглавната страница на документа, мисля, че тази полемика е изцяло безпредметна, уверен е той.

Дори не е нужно удостоверение за прекратяването, уточни някогашният енергиен министър.

" Как може един документ, който е без ангажимент под каквато и да е форма, и с текст, който включва изпращането на нотификация за еднократно преустановяване, да се изискват някакви спомагателни реквизити, с цел да се удовлетворяват политически искания на необразовани хора? ", пита Николов.

Бившият министър разяснява и проблема " Лукойл ". Според него, няма по какъв начин " Лукойл " да реалокира цялата си икономическа активност у нас.
" Когато някой каже „ ще преместя цялата икономическа активност в България “, това какво значи? Някой задава ли най-малко един въпрос какво значи да си реалокира цялата икономическа активност? Това значи разбиране без формулировка и празно политическо говорене ", счита Николов.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР