Вече две десетилетия Джеф Безос жертва печалбата в името на

...
Вече две десетилетия Джеф Безос жертва печалбата в името на
Коментари Харесай

Amazon се готви да разтърси още една индустрия

Вече две десетилетия Джеф Безос жертва облагата в името на растежа, убеждавайки Уолстрийт, че за Amazon е най-добре да се влагат средства в развиване. Наскоро вложителите откриха разтуха в облачния бизнес на компанията, който е на облага и оказва помощ за компенсиране на загубите от електронната търговия. Но в последните пет години маржът на колоса е към един %.

Сега на сцената идва нов бизнес, който може да генерира непрекъснати облаги: рекламата, написа Bloomberg. В последните няколко години Безос и помощниците му безшумно са нареждали частите на маркетинг платформа, която ще разреши на Amazon да изкара много пари от голямата си публика.

В понеделник BMO Capital Markets обявиха, че акциите на Amazon ще доближат 1 600 $ (от $1 300 днес) единствено поради рекламите, а някои анализатори плануват 2 000 $ за дял, което ще направи компанията първата в света, която ще получи оценка от един трилион $.

Години наред Amazon публикуваше малко реклами - от боязън да не разстройва клиентите, които избират какво да купят на база цена и отзиви на други консуматори. Малко по малко обаче компанията стартира да дава по-предни места при търсенията на артикули, за които е платено да бъдат рекламирани. Досега обаче компанията не печелеше доста от реклами - 1,7 милиарда $ доходи за година.

В договарянията с рекламодатели, Amazon се показва като по-добра инвестиция от Фейсбук и Гугъл, защото потребителите на нейната платформа към този момент имат желанието да купуват.

В последна сметка компания може да промени напълно цялата рекламна промишленост, въпреки някои анализатори да имат вяра, че Гугъл ще удържи позиции, както при навлизането на Фейсбук. Все отново, не е наложително рекламните бюджети за Amazon да бъдат пренасочвани от Гугъл, а по-скоро от тези за телевизионно време и офлайн промоции. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР