Вече двадесет и трети ден протестите срещу правителството и главния

...
Вече двадесет и трети ден протестите срещу правителството и главния
Коментари Харесай

ДЕН 23-ТИ: Блокадите остават, напрежението се покачва, хората искат оставки

Вече двадесет и трети ден митинг ите против държавното управление и основния прокурор не стихват. И довечера в 19.00 часа недоволни от работата на Бойко Борисов и Иван Гешев ще се съберат в пространството сред Президентството, Министерския съвет и Народното събрание с искане за оставка на премиера и основния прокурор, електронно и отдалечено гласоподаване, както и привикване на Велико Народно заседание за промяна на Конституцията.

По същото време митинг иращи от Стара Загора се готвят да блокират автомагистрала „ Тракия “, която е главната артерия, свързваща столицата с Черноморието.

Тази седмица гражданското неодобрение навлезе в нова фаза и блокира основни кръстовища в столицата. Две от тях – пл. „ Орлов мост “ и пл. „ Независимост “ остават затворени повече от две денонощия.

От два дни трафикът в столицата е усложнен поради антиправителствените демонстрации. Проблемите с пътуването и измененията в маршрута на градския превоз изнервиха част от жителите на София, а през днешния ден на пл. „ Орлов мост “ се стигна и до напрежение сред един от стачкуващите и жена, която не взе участие в митинг а.

Днес от Столична дирекция на вътрешните работи оповестиха, че поради нарасналото напрежение оттук насетне „ тонът към митинг иращите ще се увеличи “. Представители на Столична община се пробват да договарят с митинг иращите да пропущат колите на градския превоз, само че досега без триумф.

Въпреки нестихващото неодобрение от през днешния ден депутатите са в отмора и ще се върнат на работното си място чак на 2 септември. В отпуск до 9 август е и основният прокурор Иван Гешев.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР