Вече два дни ставаме свидетели на безпрецедентна медийна атака и

...
Вече два дни ставаме свидетели на безпрецедентна медийна атака и
Коментари Харесай

Англия си играе с огъня! А какво правим, ако техният стюард е излъгал и България спретне подобен компромат?

Вече два дни ставаме очевидци на невиждана медийна офанзива и обвинявания в расизъм от страна на Англия към България.

Според изданията на Острова почитател на трикольорите е обидил нападателя Рахим Стърлинг по време на мача сред двата тима на “Уембли”, за което е бил изведен и предаден на полицията.

Органите на реда го разпитват и го пускат без обвиняване.

Междувременно ФА разгласи, че за случката са известени делегата на мача и УЕФА.

По принцип расизмът е заплашителен камшик и не би трябвало да се толерира, само че сегашният случай е по-особен и може да сътвори казус, който да носи санкции на клубни и национални отбори на база лъжи.

Оказа се, че целият този скандал се крепи на думите на някакъв стюард, който чул български ентусиаст да наскърбява Стърлинг. Т.е. имаме показанията на стюард против тези на ентусиастът. Към този миг няма други очевидци на случая, в случай че въобще е имало подобен.

Целият този проблем повдига доста съществени въпроси и те са:

Ако индивидът, в тази ситуация българският жител, е обидил Стърлинг, заслужава глоба. Но какво вършим в случай че стюардът е излъгал или му се е причуло?

Ако УЕФА наложи наказване на България на база думите на един стюард, може ли в бъдеще сходна процедура да стане всекидневие и да се употребява за приемане на спортно преимущество?

Как ще реагира Англия, в случай че след месец техен почитател бъде изведен от стадион “Васил Левски” поради обвинявания в расизъм на база думите на единствено един български стюард и това докара до затваряне на “Уембли”? ЕВРО 2020 5 кръг, събота 7 септември  Англия 4:0краен резулат  България
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР