Вече 9 месеца не се работи по подаден от г-жа

...
Вече 9 месеца не се работи по подаден от г-жа
Коментари Харесай

Защитници на Иванчева разказаха за имотни измами в Младост

Вече 9 месеца не се работи по подаден от госпожа Иванчева и госпожа Петрова сигнал против вложител в " Младост ". Това съобщи някогашният пиар на " Младост " Петър Кърджилов на нарочна конференция.

Сигналът е против Димитър Логофетов, а подозрението е за документна машинация. Логофетов има план в " Младост " 3, написа Actualno.com.

Същевременно Евгения Каменова, някогашен шеф на отдел " Управление на общинската благосъстоятелност " в " Младост ", съобщи (бел. ред. - в записа след 35-36-та минута), че са подадени сигнали за вероятни имотни измами до прокуратурата и Столична община, както и до омбудсмана преди половин година . По думите на Каменова, упованието на Иванчева и Петрова било със сигналите да се даде публичност и да няма по какъв начин нещата да се покрият.

Какви са сигналите – първото нещо било случай с паркинг, на ул. " Абагар " и ул. " Самоковско шосе ", където в действителност имало преди време ресторант, трансформирал се след това в постройка с офисни пространства. Там общината желала да се разгласи конкурс за отдаване на терена, тъй като е изминал контракт за взаимоотношения. " Оказа се, че на хората там им е било незадоволително ", изясни Каменова, съгласно която съответните наематели си заградили тротоар и платно, с цел да има метод към автокъща, намираща се в парцела.

По думите ѝ, общината пробвала да наложи забрана и изпратила заповед за " непринудено унищожаване на противозаконния градеж ". Актовете за общинска благосъстоятелност на парцела обаче се оказало, че не са настоящи, тъй като не са преактувани още преди години . Това е разрешило на Агенцията по кадастъра да попълни " идващ искащ притежател " за съответния парцел . Последвала по-мащабна инспекция и излезли още такива случаи, тъй като е трябвало да има преактуване на цялата общинска благосъстоятелност. Този " абсурд " в действителност разрешава настаняване в парцели " общинска благосъстоятелност " , стана ясно от думите на Каменова. Тя употребява думите " механизъм за кражба на общинска благосъстоятелност " и действително " наличните общински жилища не се ръководят по метода, по който жителите чакат ". Оценката ѝ е, че поради този механизъм имало кражба за милиони " и никой не се сезира "!

С госпожа Иванчева и госпожа Петрова актувахме за пръв път над 250 декара земя в парк " Източен " и която е трябвало да бъде актувана още през 2000 година, когато в действие влезнала Картата за възобновена благосъстоятелност в " Горубляне ". Колко от тези терени са добити посредством молба-декларация за придобивна отминалост никой не знае, сподели Каменова.

Още детайлности прочетете ТУК.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР