"Вече 700 дни сме в пандемия, средно по 50 човека

...
"Вече 700 дни сме в пандемия, средно по 50 човека
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: За 700 дни пандемия по 50 човека умират на ден

"Вече 700 дни сме в пандемия, приблизително по 50 индивида дневно умират от вируса през това време ", това сподели в „ Твоят ден “ доктор Александър Симидчиев, пулмолог, депутат от "Демекратична България ".

Според него би трябвало да продължаваме да сме бдителни и да си съблюдаваме ограниченията.

"Процентът на нововаксинираните внезапно спада, главната причина е осведомителна, стартира да се приказва, че Омикрон протича леко, това накара хората да се провиснал ", означи медикът.

Той счита, че единствено с говорене по тв приемника няма да се убедят хората да се имунизират.

"Смъртността е висока, тъй като вирусът има дълготрайни резултати, който не престават с години ", съобщи още той.

За него зеленият документ не е е ефиктивен, тъй като ограниченията към него не се съблюдават, а решението за отпадането му ще пристигна от ръководството.

"Народното заседание не би трябвало да се меси в това. Решението за отпадането му и по кое време е напълно оперативно и ще се вземе от изпълнителната власт, която разполага с цялата нужна информация ", сподели доктор Симидчиев.

Той е безапелационен, че носенето на маски на закрито наложително би трябвало да остане.

Относно здравния съвет, иницииран от "Демократична България ", доктор Симидчиев съобщи, че цели дълготрайно, стратегическо повлияване хода на опазването на здравето сред разнообразни парламенти.

"Здравният съвет, сходно на фискалния съвет, ще бъде с един дълъг мандат, по-дълъг от един парламент, с цел да може стабилно политиките в опазването на здравето да имат носителство сред другите парламенти и да не започваме постоянно от нулата ", обясни доктор Александър Симидчиев.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР