Вече 5 години няма виновни за инцидента с асансьор в

...
Вече 5 години няма виновни за инцидента с асансьор в
Коментари Харесай

Пострадала при инцидент с асансьор има нужда от помощ

 Вече 5 години няма отговорни за случая с асансьор в София, при който една жена почина, а друга пострада тежко. Оцелялата се споделя Мария Ваклинова. Тя беше призната в болница в доста тежко положение и няколко дни беше в кома. Въпреки това съумя да се пребори.

Днес тя върви на работа, гледа децата си, само че към момента има контузии, поради които би трябвало да й се създадат две интервенции, описа пред Нова телевизия.

Инцидентът стана сутринта на 19 август 2014 г. в жилищна постройка на бул. " Цариградско шосе " в София. Последвалата инспекция на Държавната организация за метрология и механически контрол сподели, че повода за нещастието е фалшив ремонт - шайбата на асансьора била с 2 въжета, а не с 4.

Шайбата също била инсталирана некачествено, като по този метод въжетата са се търкали в двата края на ролката. Бяха установени и други нередности. При рухването на асансьора 46-годишната Цветелина Радулчева почина, а Мария Ваклинова - пострада тежко и няколко дни беше в кома. Била е с скъсване на далака, пикочния мехур, червата, фрактура на прешлен, счупени глезени, три ребра и лицево-черепна контузия. Въпреки това съумя да се пребори.

През септември 2019 година страната внесе обвиняване. Дотогава имаше единствено две прекъснати съвещания по делото. Това лято самата Мария заведе каузи за породените премеждия. Всичко е в самото начало. Пострадалата не разчита да й бъде изплатено обезщетение в околните месеци, а може би и години. Тя върви на работа, грижи се за двамата си сина (вече са на 14 година и 19 г.), само че към момента има контузии и болките не стопират, заради което би трябвало да й се създадат две интервенции - на крайници и на гръбнака.

Лекуващите лекари и хирурзи на Мария обаче не се наемат да ги създадат. През септември т.г. тя прави консултация с проф. Рудолф Шабус във виенската клиника " Винер приватклиник ", който се е заел да ги направи. Операцията на крайника включва декомпресия на нерв и артродеза, като за това ще бъде направена присадка от тазовата кост. Интервенцията на гръбнака е за премахване на металната стабилизираща система, сложена заради получените при рухването фрактури на прешлените, оповестява Нова тв.

Освен че търси правдивост за случилото се, Мария има потребност и от финансова помощ за интервенциите си. Тя стартира акция, в която се включиха и известни артисти като Филип Аврамов. За двете интервенции дамата би трябвало да заплати 18 140 евро, само че не разполага със средствата.

Ако желаете да помогнете, може да го извършите по следните способи:

Дарителска сметка в Eurobank:

IBAN BG 41 BPBI 7940 40 66 34 1102

Мария Илиева Ваклинова
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР