Вече 5-6 избора лявото политическо пространство пропуска големия си шанс,

...
Вече 5-6 избора лявото политическо пространство пропуска големия си шанс,
Коментари Харесай

Проф. Галунов: Бъдещото на лявото политическо пространство е в консолидацията

Вече 5-6 избора лявото политическо пространство пропуща огромния си късмет, разяснява преподавателят по политология във Великотърновския университет проф. Тодор Галунов за „ БНР “. Според него през миналите няколко години са се засилили някои центробежни сили . И акцентира:

„ Лявото пространство, в случай че успее да събере всички свои персони, всички свои към този момент дребни партии, които са се отделили, би имало късмет за едно доста по-сериозно наличие в българския политически живот. “

Тези, които се отделят от лявото, имат забавна орис , счита проф. Галунов, акцентирайки, че като цяло тези, които са се отделили от Българска социалистическа партия, не са съумели да създадат мощна, огромна партия .

„ АБВ съумяха да влязат в Народното събрание, да вземат участие ненапълно в един съдружен кабинет и май беше до такава степен. Другите дребни формацийки не реализираха съвсем нищо съществено в политическия живот “, регистрира той.

Проф. Галунов предвижда, че на идните избори главните гласове, дадени в лявото пространство, ще бъдат ориентирани към Българска социалистическа партия . Той дефинира като огромен проблем това, че и „ Солидарна България “, и „ Българска левица “ – всички появяващи се нюанси, ще пернат гласове от лявото и това няма да е добре за този набор на политика у нас като цяло.

В момента в страната е уместно за един малко по-сериозен завой към лявата политика, посочи политологът. По негови думи към момента не е решен един от основните проблеми – пропастта сред беднотия и благосъстояние, което е идеално за правене на леви политики. Той е безапелационен, че левите гласове могат да се покачат като общ % и акцентира, че бъдещото на лявото е в консолидацията .

Корнелия Нинова: Главчев е цялостно въплъщение на модела ГЕРБ

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР