Вече 30 % от родителите трябва да одобрят децата им

...
Вече 30 % от родителите трябва да одобрят децата им
Коментари Харесай

В клас - при 30 % съгласие за тестване

Вече 30 % от родителите би трябвало да одобрят децата им да бъдат тествани, с цел да се върне целият клас към присъствено образование. Досега прагът беше 50 %. Така от 15 декември повече деца ще могат да учат по обичайния метод, без да зависят дотам от болшинството и единомислието на останалите. Новото решение на Министерство на образованието пристигна след полемики и разисквания на родители, синдикати, експерти и здравни експерти. Без тест в час ще влизат децата със зелен документ – за сложена ваксина или преболедуване.

Досега, в случай че за 50% от учениците нямаше единодушие за тестване или зелен документ, паралелката оставаше в електронно образование, което ощетяваше искащите да учат присъствено.

" Ако заболеваемостта спадне под 250 случая на 100 000 население, тестванията ще отпаднат, само че към този момент имаме закупени проби доникъде на януари. " Това сподели министърът на образованието проф. Николай Денков за Българска национална телевизия. Той пресметна, че с новия предел от 30 % утвърждение до Коледа в клас ще бъдат към този момент 90 % от всички възпитаници в страната. Най-трудно е било връщането на огромните възпитаници в гимназията, на част от които беше предоставена опция сами да вземат решение за себе си, а не да подлежат на решението на родителите си. Това сподели резултата от третата година на отдалечено образование - че огромните възпитаници към този момент не изпитват потребност да учат присъствено, изгубили са интегритет и са потънали в незаинтересованост и обърканост.

Запитан за вероятността за удължение на образователната година, министърът отговори, че към този момент това не се възнамерява, защото образователният развой не е бил спиран. Обсъжда се дали идната образователна година да стартира на 1 септември и през годината да има повече ваканции, които да дават опция на децата да се освежават, само че и да има повече време за извършения на усвоения материал.

 
Още по тематиката вижте тук: 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР