Вече 30 000 са децата, направили първите си стъпки в

...
Вече 30 000 са децата, направили първите си стъпки в
Коментари Харесай

30 000 деца се научиха да карат ски

Вече 30 000 са децата, създали първите си стъпки в най-разпространения зимен спорт, с помощта на програмата „ Научи се да караш ски “. Проектът на Българската федерация по ски означи 10-годишния си празник през вчерашния ден на плац „ Алеко “ на Витоша, а да видят най-новите гении на белия спорт пристигнаха зам.-председателят на федерацията Георги Бобев, основният секретар на Министерството на младежта и спорта Асен Марков и Ваня Кастрева, шеф на РУО София.

„ Дано след още 10 години от тези деца излезе новата ни звезда в ските “, пожела си Кастрева. ММС и Министерство на образованието и науката са измежду сътрудниците на ски федерацията в плана, както и 7 от районните инспекторати по обучение.

Вероятността програмата да роди новия роден ас в ските е много огромна – всяка година по към 3000 деца от първи до четвърти клас минават през образование от професионални инструктори. Най-добрите пък имат късмет да развият уменията си, защото получават подарък – ски лагер по време на пролетната почивка.

„ Преди 10 години, когато започвахме неяснотите бяха повече от отговорите – съобщи Бобев. – Проектът е напълно по концепция на федерацията и беше незабавно подсилен от Министерството на младежта и спорта. В София има 300 хиляди деца, а ние сме обхванали единствено 30 хиляди. Това значи, че капацитетът е доста по-голям. Съвсем допустимо да се осъществя с достъпността до планините в България. Много е значимо да ги запалителен и да останат влюбени в спорта. Те ще го предадат на другите към себе си, а един ден и на своите деца. Това е огромния смисъл на този план. “

Бобев си пожела „ Научи се да караш ски “ да продължи най-малко още 10 години.

„ В исторически проект този интервал не е толкоз дълъг, само че за нас е извънредно значим и кондензиран с страсти – призна вицепрезидентът на федерацията. – Успяхме да разтеглим оптимално географията на ски спорта в страната. Започнахме с четирите съществени центъра – София, Боровец, Банско и Пампорово, само че последователно включихме и други по-малки центрове, които с огромен възторг организират програмата. Пистите над Пловдив, център Осогово над Кюстендил и Беклемето над Троян, където се образоват деца от Плевен. Този план има изключителна устременост към основата на спорта и към този момент го потвърди. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР