Вече 3 месеца жандармерия варди селата, но стряскат ли стражарите

...
Вече 3 месеца жандармерия варди селата, но стряскат ли стражарите
Коментари Харесай

Наркоман изтезава баба Здравка и дядо Борис за чифт галоши и шише олио

Вече 3 месеца жандармерия варди селата, само че стряскат ли стражарите апашите? На 1 май в плевенското Мечка - което от дълго време е знак на безчинствата на крадците, се случи следващият безочлив грабеж. Под носа на жандармерията. Посред нощ трима маскирани нахлуха в дома на 80-годишната Здравка и 85-годишния й брачен партньор Борис и изтезаваха пенсионерите за чифт галоши, шише олио и 60 ст. Успяват ли апашите да надхитрят стражарите? Вестник " Стандарт " ревизира в Плевенско и Монтанско - два от районите, в които селата са безусловно " оглозгани " от крадци.

Двамата българи, които взели участие в грабежа от вкъщи на семейство Павлови в село Мечка, са имитирали почерка на крадливите локални роми и се пробвали да заблудят полицията. Това откриха проверяващите. Възрастните съпрузи от Мечка се отърваха с потрес от изживяната драма, откакто натрапниците не се посвенили да си тръгнат с жалка плячка от жилището им.

Бандитите отнесли наличните 60 стотинки от портмонето на баба Здравка, чифт галоши и 2-литрово шише с олио. Наглите нападатели се оказаха локалните Христофор Маринов, на 27 година, Валентин Начев, на 15 година и съучастникът им от циганската махала Шукри Мехмедов, на 23 година Двамата по-големи са арестувани в ареста, а малолетният е пуснат на независимост до правосъдния развой. Крадците се качили по джанка към среднощ а младежът Валентин се трансферирал на балкона на къщата да им отключи. Баба Здравка обаче чула звук, развикала се и под паника повикала полиция по телефона. Видяла по какъв начин някой избягал.

Бандитите в началото се отдръпнали в посока на ромската махала, населявана от така наречен гръцки роми, които са нормалните обвинени. Пътьом тримата отмъкнали пеньоар на бабата от простора. Легнали в храсталака и оттова следили по какъв начин служителите на реда осветяват с прожектори жилището. Когато патрулът отишъл към махалата, след 20 минути блъснали за повторно. С маски на лицата, нападателите заплашили пенсионерите да не гъкват, другояче ще ги убият.

Хванали бабата за гушата. Дядото е прикрепен към легло - запушили му устата да не вика. Прерязали и кабела на телефона. "Мислеха, че съм взела скоро пенсията, получавам 150 лева Обраха ми стотинките, само че не повярваха, че имаме единствено толкоз. Надигнаха дюшеците, обърнаха цялата стая наобратно, само че не откриха други пари. Уплаших се, че ще ни удушат, ние сме беззащитни хора ", описа дамата.

Тя показа, че най-малко десетина пъти са ставали жертви на нападения от крадци. Съседите им също били обирани. Здравка запомнила чудесно нападателите и била съвсем сигурна, че единият е наркоманът Христофор, който живее наоколо. Осъждан е за предходни обири. По съответното й изложение криминалистите бързо спипали и останалите. Двамата българи елементарно създали признания. Циганинът Шукри обаче отричал до последно

Проговорил чак след очна ставка, когато приятелите му го показали. При обиски в домовете били открити облеклата, с които били облечени по време на удара. Полицията разполага и с други улики. "Смятахме, че при постоянното наблюдаване на жандармерията закононарушенията ще намалеят, само че нищо сходно. Добре най-малко, че в този момент отново има засилено полицейско наличие и ще се уплашат. Но ще бъде краткотрайно, до момента в който не изселят ромските семейства ", показа стара жена на автобусната спирка. Хората в селото от дълго време подозират, че българи спомагат на ромите и даже им поръчват какво да крадат. /БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР