Вече 22 дни протестите срещу правителството на Бойко Борисов и

...
Вече 22 дни протестите срещу правителството на Бойко Борисов и
Коментари Харесай

За 22-ри път хиляди демонстрират за оставките на Борисов и Гешев

Вече 22 дни митингите против държавното управление на Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев не стихват, а недоволните се събраха  още веднъж на шествия и демонстрации из огромните градове на страната. Исканията им остават същите - оставка на Борисов и Гешев, предварителни избори, санкции за корумпирани политици и радикална смяна на политическата система. 

В София митингите са разграничени в няколко основни точки - обсада на " Орлов мост " и палатков лагер, която е от нощес, ситуирани са и палатки пред постройката на Министерски съвет на площад " Независимост ". Тук към 19 часа започнаха по традиция и да се събират хилядите протестиращи, които макар горещините не се отказваха и оповестиха, че ще показват против властта до край - до момента в който оставките на Борисов и Гешев не станат факт. Скандиранията им още веднъж бяха " Оставка! ", " Мафия " и " Всеки ден ще е по този начин до успеха! "

Към 20.00 часа протестиращите замеряха държавната постройка бе " обстрелвана " с домати и яйца.

Движението в центъра на столицата е извънредно затруднено, като в следобедните часове се образуваха колони от коли, а полицейското наличие е засилено.

Пред Министерски съвет бяха припомнени изказвания на Борисов от 2013 година в поредна ексцентрична протестна акция. Организаторите - младежкият клуб към ДСБ, ще направят  " обзор на печата " за последните 23 години, с цел да опишат за " феноменалното издигане на телохранителя на Тодор Живков до началник на три държавни управления ". Акцията бе озаглавена " Мръсните облекла на простора " и стартира в 18.30 ч. 

Инициаторите споделиха, че се пробват да показват Борисов подобен, какъвто е бил в другите етапи от кариерата си посредством публикации, изявленията, изявления, приятни и неприятни случки.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР