Вече 15 века слухът за чудовището Лох Нес ужасява света.

...
Вече 15 века слухът за чудовището Лох Нес ужасява света.
Коментари Харесай

Лох Нес стряска хората от 15 века

Вече 15 века слухът за чудовището Лох Нес ужасява света. Счита се, че за първи път за тайнственото събитие, кръстено по-късно Неси, се е чуло още през 565 година Монах разнася злокобната новина, че е бил атакуван от незнаен звяр.

За чудовището стартират интензивно да приказват през 1933 година Засега няма доказателства дали Неси съществува, или това е легенда. Според една от версиите Неси е воден динозавър, да вземем за пример плезиозавър. Други догатки са, че е гигантска змиорка или есетра, както и че може да е примитивно китообразно с дълга шия или голям тюлен. Има доктрина, че това е компактен откъс риби, който се движи като колосален звяр.

Най-известната фотография, на която се твърди, че е снимано, е оповестена в Дейли Мейл на 21 април 1934-та; създателят <210> е Робърт Кенет Уилсън. Оттогава насам има доста свидетелства, че съществото е видяно да демонстрира част от тялото си над водата, направени са голям брой опити да бъде намерено и уловено. При някои изследвания са употребявани сонари, ехолокатори, които демонстрират, че в действителност в дълбините на езерото може да има солидни плаващи предмети.

Лох Нес е сладководно езеро в Северна Шотландия с дължина 37 километра, 1,5 км широчина и с повърхност близо 56.4 кв. км. Най-дълбоката му точка е 230 метра. Има славата на най-богатото на риба във Англия. През 2000 година там е уловена рекордната 7,5-килограмова пъстърва, само че не и Неси.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР