Вече 15 месеца съпреживявам трагедията от 14 април м.г. Вината

...
Вече 15 месеца съпреживявам трагедията от 14 април м.г. Вината
Коментари Харесай

Местан: Фактите за катастрофата бяха грубо манипулирани, обвинен съм, защото съм Лютви Местан

 Вече 15 месеца съпреживявам нещастието от 14 април м.г. Вината обаче е правна категория, а аз няма да поема непозната виновност. Това съобщи Лютви Местан във връзка злополуката с негово присъединяване, при която почина бебе.

" Месеци наред се разпространяваше фотография на ударената моя кола, с цел да потвърдят че са се движели в една посока - към Гърция. Бях ударен челно, откакто бях приключил маневрата и бях освободил лентата на другия водач. Той няма място в лентата за пътя за Гърция или преимущество в непозната лента. Тези обстоятелства бяха ясни на прокуратурата още в деня на огледа ", сподели още той пред bTV.

" Обвинен съм, че не съм спрял на " Стоп ". Прокуратурата знае, че това е недоказуемо. Прокуратурата ми наложи принуда и ми лиши правото на обективен развой. Още на първия ден ми лишиха шофьорската бумаги на основата на оскърбителен обвинявания ", разяснява Местан.

" 14 са тежките обвинявания за скорост на пътя на другия водач - Юсеин Ахмед ", съобщи някогашният политик.

" Фактите за злополуката бяха жестоко манипулирани. Искам единствено обективен и справедлив развой. Унищожиха се доказателства по злополуката - там където имаше 3-метрови шубраци, които пречеха на видимостта ми, бяха изсечени след злополуката, с цел да потвърдят, че съм имал видимост ", сподели Местан.

" Не съм се срещал със фамилията, не желая и да се срещам. Обвинен съм не тъй като съм отговорен, а тъй като се споделям Лютви Местан. Ще осъждам прокуратурата за клюка, само че откакто завърши процесът по злополуката ", добави още той.

Лютви Местан разяснява и фотосите от спалнята на премиера Бойко Борисов: " Кой има политически интерес от скандал около фотосите на Борисов? Премиерът изброи доста имена, само че след над 10 години ръководство си няма и на концепция, кой може да е този човек. Кой механически има опция да направи фотоси на премиера? Това има значение от метода на живот на охраняваното лице. Охраняваните от НСО не спят с тях в една стая. Кой е можел да направи тези фотоси, може да каже самият министър председател ", приключи Местан.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР