Вече 15 месеца съпреживявам трагедията от 14 април м.г. Вината

...
Вече 15 месеца съпреживявам трагедията от 14 април м.г. Вината
Коментари Харесай

Местан: Съпреживявам трагедията, но фактите за катастрофата бяха грубо манипулирани

Вече 15 месеца съпреживявам нещастието от 14 април м.г. Вината обаче е правна категория, а аз няма да поема непозната виновност. Това съобщи в утринния блок на БТВ Лютви Местан във връзка злополуката с негово присъединяване, при която почина бебе.

"Месеци наред се разпространяваше фотография на ударената моя кола, с цел да потвърдят че са се движели в една посока - към Гърция. Бях ударен челно, откакто бях приключил маневрата и бях освободил лентата на другия водач. Той няма място в лентата за пътя за Гърция или преимущество в непозната лента. Тези обстоятелства бяха ясни на прокуратурата още в деня на огледа ", сподели още той.

Удължиха следствието на злополуката с Местан за шести път

"Обвинен съм, че не съм спрял на "Стоп ". Прокуратурата знае, че това е недоказуемо. Прокуратурата ми наложи принуда и ми лиши правото на обективен развой. Още на първия ден ми лишиха шофьорската бумаги на основата на оскърбителен обвинявания ", разяснява Местан.

"14 са тежките обвинявания за скорост на пътя на другия водач - Юсеин Ахмед ", съобщи някогашният политик.

Ново решение на съда за злополуката с Лютви Местан, при която почина 6-месечно бебе

"Фактите за злополуката бяха жестоко манипулирани. Искам единствено обективен и справедлив развой. Унищожиха се доказателства по злополуката - там където имаше 3-метрови шубраци, които пречеха на видимостта ми, бяха изсечени след злополуката, с цел да потвърдят, че съм имал видимост ", сподели Местан.

"Не съм се срещал със фамилията, не желая и да се срещам. Обвинен съм не тъй като съм отговорен, а тъй като се споделям Лютви Местан. Ще осъждам прокуратурата за клюка, само че откакто завърши процесът по злополуката ", добави още той.

Лютви Местан разяснява и фотосите от спалнята на премиера Бойко Борисов:

"Кой има политически интерес от скандал около фотосите на Борисов? Премиерът изброи доста имена, само че след над 10 години ръководство си няма и на концепция, кой може да е този човек. Кой механически има опция да направи фотоси на премиера? Това има значение от метода на живот на охраняваното лице. Охраняваните от НСО не спят с тях в една стая. Кой е можел да направи тези фотоси, може да каже самият министър председател ", приключи Местан.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР