Вече 1130 секционни избирателни комисии са предали протоколите си от

...
Вече 1130 секционни избирателни комисии са предали протоколите си от
Коментари Харесай

Предаването на протоколите в Арена Армеец върви, ще свърши още тази нощ

Вече 1130 секционни изборни комисии са предали протоколите си от балотажа на локалните избори. Остава обработката на документите на още към 500 секции.

" Обстановката е по-спокойна от предходната седмица, върви доста по-бързо. Предполагам, че до 2 часа ще сме завършили ", направи прогноза председателката на ОИК-София Полина Витанова.

Тя разяснява и разразилото се неодобрение измежду членове от няколко секции. Хората се оплакаха, че когато са пристигнали два буса един след различен от Горни и Долни Лозен пред Арена " Армеец ", са получили доста по-задни номера за опашката за предаване на протоколи.

" Пристигаме на входа и ни дадоха номер 1055, което беше нереално, поради че от вътрешната страна знаехме, че тече номер 400 номер. На Долни Лозен дадоха 1270 номер. За да ми затворят устата, ми дадоха номер 711. Обяснението беше, че сътрудника е объркал нещо. ", изясни обстановката една от пострадалите.

Според недоволните това не било правилно, а метод да се резервират номера за някои хора авансово на опашката.-->

Полина Витанова обаче бе безапелационна, че няма нищо сходно и се извини на всички за станалото.

" Организацията по даването на номерата е същата като на първия тур. Объркването се е случило поради желанието на общинска полиция и на другите сътрудници, които дават номерата, по-бързо да им бъдат дадени и да могат да влязат, с цел да изчакват вътре, а не на колоната в транспортните средства. После дадохме следващите номера, които трябваше да им се дадат и те към този момент са предали и са си тръгнали ", изясни тя.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР