Вдовица с три деца във Велико Търново посреща празниците сред

...
Вдовица с три деца във Велико Търново посреща празниците сред
Коментари Харесай

Дом, пълен с топлина: Историята на Нели Лишева от Павликени

Вдовица с три деца във Велико Търново посреща празниците измежду обич и топлота. С тях я подаряват синът ѝ, осиновената ѝ щерка и дребната Радостина, за която фамилията е приемно. Нели Лишева от Павликени счита приемната грижа за задача. Вижте историята ѝ в идващия репортаж.

 

Нели Лишева е майка на три деца. След първородния си наследник, осиновява момиченце, а преди 6 години избира да стане и приемен родител. Така, отваря сърцето си за Радостина, която влиза в дома ѝ, преди да е навършила 2 години.

„ Ние имаме едно биологично, едно осиновено и едно приемно дете. Осиновеното не искаше да е единствено и по този начин пристигна концепцията за приемно семейство...понеже баткото е доста огромен..да си има приятелка и да помогнем на дете. Баткото е учител в университет в Търново, каката учи „ Изобразително изкуство “. Слава на Бога, всичките ни деца са прелестни “, споделя майката.

Наскоро Нели изгубила брачна половинка си и сега за 7-годишната Радост се грижат майка ѝ и баба ѝ.

Нели Лишева счита за задача приемната грижа. Казва, че не постоянно обществото схваща приемното родителство.

„ Обществото ни не е задоволително толерантно от време на време. Тук срещаме поддръжка и от общината, и от обществените служащи, работим в синхрон, изключително обществените служащи са 24 часа разполагаем “, споделя приемната майка.

В община Павликени 20 приемни фамилии отглеждат 30 деца.

 

Вижте повече във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР