Вдигат двойно парите за лечение на коронавирус у нас. Болестта

...
Вдигат двойно парите за лечение на коронавирус у нас. Болестта
Коментари Харесай

Вдигат двойно парите за лечение на коронавирус у нас

Вдигат двойно парите за лекуване на ковид у нас. Болестта продължава да настава. Положителните проби през последните 24 часа са 161.

Една от последните жертви на заболяването е умел доктор от Спешна здравна помощ в София

Междувременно беше обявено, че се обмисля страната да поема тестванията за ковид при банкет на пациенти в болница.

На питане от страна на bTV в обществените мрежи десетки пациенти споделиха по какъв начин са били принуждавани да заплащат за ПСР и бързи проби като изискване за банкет в болница

ПСР проби се вършат и на пациентите в най-голямата незабавна болница " Пирогов ".

С смяната разноските няма да са за сметка на лечебното заведение, а от бюджета на Здравната каса.

Влизащите са лекуване в „ Пирогов “ се тестват в обособени пространства. Целта е сигурност и за пациента, и за личния състав.

Не липсват и сигнали на пациенти като брачната половинка на Янислав Трендафилов. Вече сме ви разказали по какъв начин фамилията заплати над 100 лв. за ПСР тест, като изискване за банкет в Майчин дом преди да роди.

„ Въпреки нашето гледище, че това е срещу практиките на министерството, ние бяхме принудени да правим този тест “, описа тогава Янислав Трендафилов.

При сходни проблеми позицията на Здравното министерство е безапелационна - пробата не може да бъде изискване за банкет в болница. От Лекарския съюз предложиха всеобщ скрининг, само че не за сметка на пациента.

„ Наивно е да основават зелени пояси, лечебни заведения със 100 процентова отбрана. Абсолютно наивно. Всеки постъпил пациент може да се окаже в един миг, че е положителен “, съобщи зам.- ръководителят на БЛС проф. Николай Габровски.

Сега лекарите и касата се споразумяха - повече пари за проби ще има с нарастване на всички останали клинични пътеки. За тях ще се употребява насъбрания запас в касата.

„ С новия ред, който дефинираме не би следвало да има повече такива проблеми, в случай че до в този момент имаше такива прецеденти. И досега не беше редно и за напред нямам по какъв начин лекуващите лекари, в случай че преценяват, че би трябвало да се направи тест да изискват от тази жена да го заплатите, или да го направи на друго място “, споделя ръководителят на Надзорния съвет на НЗОК Жени Начева.

И още: от август Здравната каса ще заплаща за лекуване на пациентите с ковид съвсем двойно повече от в този момент - 1200 лв..

С новите 161 случаи броят на инфектираните в България към този момент са над 5 300. За последните 24 часа 80 пациенти са преборили инфекцията. Общият брой на оздравелите към момента продължава да е по-голям от броя на дейните случаи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР