Вдигането на заплатите в държавната администрация е предизборна кампания в

...
Вдигането на заплатите в държавната администрация е предизборна кампания в
Коментари Харесай

Паргов: Президентът е прав - предсрочни избори сега не са необходими

Вдигането на заплатите в държавната администрация е предизборна акция в задатък.
 Паргов се срещна със зам.-председателя на Социалистическата партия на Сърбия Новица Тончев  Паргов пред съумели българи в Лондон: Промяната у нас е неизбежна, вие сте спомагателен капацитет
Това съобщи водачът на БСП-София Калоян Паргов, представен от пресцентъра на столичната организация на партията. Според Паргов нарастването с 10% на месечните хонорари в държавната администрация е следващият опит на ръководещите да спасят ситуацията и може да бъде прибавено към серията от акции като министерските оставки, задграничните визити за фотоси с един или различен международен водач и всякакви други пиар ходове.

" Защо тъкмо в този миг взеха решение да усилят заплатите в държавната администрация? За мен това е ход на правителството за да поуспокои напрежението в един бранш, който по традиция е източник на гласове, коментира Калоян Паргов. Оставките на тримата министри са глътка въздух, която министър председателят Борисов получи възможност да даде на държавното управление. След европредседателството се очакваше сходен ход, който да му даде успокоение за по-дълъг интервал. Оставките на тримата министри послужиха като отдушник. За
страдание, мотивът, който докара до промяната им, е драматичен. Тук е разумно да зададем въпроса дали министрите може да бъдат бушони и с техните оставки да бъдат решавани проблеми, като тези, които лъснаха след злополуката край Своге.

Кой и по какъв начин управлява, кой носи отговорност? Това са доста значими въпроси, защото които и да са министри, в случай че не престават да работят по този метод, постоянно ще стигат до пагубни резултати, съобщи Паргов. 

Той разяснява и следващия конфликт сред президента и премиера, този път във връзка визитата на българската делегация на
Сесията на Организация на обединените нации. Според водача на Българска социалистическа партия – София, това ясно демонстрира, че войната сред " Дондуков 1 " и " Дондуков 2 " върви с цялостна мощ и в нея се използва целият боеприпас от трикове и номера. "

Добре би било в Народното събрание някой да изясни каква ще бъде задачата на българското присъствие на тазгодишната Сесия на Организация на обединените нации, какви ползи ще пазят, какъв е смисълът от това посещаване от позиция на дилемите, които нашата делегация ще взема решение, с цел да стане ясно на обществото, разяснява Калоян Паргов. Нека да се аргументират, с цел да осмислим присъствието там на премиера. Чух и за идна среща с Доналд Тръмп. Какво ще разискват на нея, какви въпроси ще бъдат сложени в изгода на България? ".

Според водача на столичните социалисти позицията на президента Румен Радев във връзка с възможни предварителни парламентарни избори е вярна и точна към сегашния миг. " Всички към този момент познаваме премиера Борисов, който през днешния ден е на едно мнение, на следващия ден – на друго. По една или друга причина нормално не приключва мандатите си, напомни Калоян Паргов.

Българска социалистическа партия е партия на 127 години и през множеството от това време е била парламентарно показана. Затова ние непрекъснато се борим за доверието на жителите. Ако стигнем до обстановка за предсрочни парламентарни избори, Българска социалистическа партия по принцип е подготвена. Основната ни цел сега е да убедим изрично хората, че сме в положение да управляваме и от тази позиция ни е належащо още малко време. Оценката на президента беше напълно ясна – сега избори не са необходими, защото нищо няма да трансформират. Приемам това мнение като опит да стимулира, да подтиква Българска социалистическа партия да бъде още по-активна, да покаже още по-ясно алтернативата, т.е. – има какво още да се желае от нас. Като в казармата – стимулираш войската да тръгне към успеха. И  ние тъкмо това се опитваме да създадем сега ".

Калоян Прагов е безапелационен, че Българска социалистическа партия не търси дестабилизация на страната, а предлага нов модел и посока на ръководство. " Крайно време е Борисов и неговото държавно управление доста ясно да си дадат сметка, че гледането и проявлението на действителността през розови очила не работи. 
Хората желаят същински резултати, които да виждат със личните си очи, разяснява Калоян Паргов. При визитата ми в Лондон преди дни и срещите ми с съумелите млади българи там разбрах какво чакат те от родината си. Те желаят да бъдат оценени според  опциите им, според знанията и уменията им. Искат да се усещат свободни и спокойни за бъдещето си в страната. Искат опция да се развиват. Не искат да се опасяват от напън, от рекет – политически или различен. Те имат вяра в меритокрацията – желаят държавно ръководство, в което да участват способните и заслужилите със познания и умения. Сега от нас зависи да създадем по този начин, че съумелите българи да работят за по-доброто бъдеще на България, без значение дали в родината или отвън нея ", сподели още Паргов. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР