Вдигането на данъците за автомобилите в София предизвика разгорещен спор

...
Вдигането на данъците за автомобилите в София предизвика разгорещен спор
Коментари Харесай

БСП и ГЕРБ в спор за вдигането на данъците за автомобилите в София

Вдигането на налозите за колите в София провокира развълнуван спор в Българска национална телевизия сред общинските съветници Георги Георгиев от ГЕРБ и Калоян Паргов от Българска социалистическа партия. Според Паргов налози не се подвигат по този метод, а съгласно Георгиев парите ще се влагат в градски превоз.
„ Ако желаеме да подтикваме хората да карат по-екологични коли, приказваме за такива след 2010 година, ние като институцията Столична община можем дружно с банковите институции да търсим тласъци за кредитни линии, които да са при преференциални условия, да подтикват хората да си купуват нови коли. Преди десетина и повече години българинът взимаше заем защо ли не - за ютия взимаше заем, за отмора също, т.е., българинът е податлив да използва, стига да му дадем вероятност и да му дадем подобаващи условия. “, разяснява Паргов.

Според него 68% от колите ще бъдат наранени от тази данъчна мярка. Той сподели още, че налози не би трябвало да се подвигат без публичен спор и то тъкмо преди Нова година. Той настоя, че болшинството на ГЕРБ в Столичния общински съвет е подлъгало жителите.

Според Георги Георгиев главната тематика е за здравето на хората и чистотата на въздуха в София и данъчната мярка, която се предлага, е една от многото ограничения подхванати в тази връзка за възстановяване на качеството на въздуха в столицата.

„ Увеличенията напълно не са толкоз фрапантни, даже бяхме подложени на критика, че за някои коли са алегорични - сред 4 и 7 лева, до 30 или 40 лева “, съобщи Георгиев.

Той добави, че задачата не е да се усили данъкът, тъй че хората да не могат да имат коли, а тези пари да се върнат при жителите като по-качествен и повече градски превоз.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР