Вдигаме завесата, с една много специална премиера. Цигуларката на Бога

...
Вдигаме завесата, с една много специална премиера. Цигуларката на Бога
Коментари Харесай

Арт посоки с Галя Крайчовска: Театрални премиери

Вдигаме завесата, с една доста специфична премиера. " Цигуларката на Бога " - Най-новата новела, написана от Стефан Цанев, особено за Доротея Тончева.

Световноизвестна цигуларка се връща в загатна и неизказаните думи и страсти. Спектакълът на казанлъшкия спектакъл, под режисурата на Мартин Киселов ще направи премиера в петък във Военния клуб в града, а в събота - в Сити Марк Арт център.

Миграция, преселение и придвижване - основните думи сплотяват два спектакъла в Червената къща.

„ Мовименто/Вариации “ и „ Дом за овце и сънища “, който ще забележим довечера. Спектакълът е част от плана „ Къщи, населявани от духове " - мултинационална копродукция за концепция за чиста нация, прогонила хиляди хора от родните места, при започване на 20-ти век.

Театрални компании от София, Атина и Истанбул проучват историческата вълна, разменят информация и търсят отговор на въпроса - доколко оказва въздействие над нас тази заблуда за мислена хомогенна общественост?

Студентите в НАТФИЗ се готвят за празничния 8 декември, само че не изоставят сцената. Утре в Младежкия спектакъл ще ни покажат „ Бяла приказка ” от Валери Петров. Спектакълът е дипломен за четвъртокурсниците на доцент Майя Енчева, под режисурата на проф. Боньо Лунгов.

Ледените пързалки още не са открити, само че като фенове ще се насладим на ледено шоу.

" Лебедово езеро " на лед идва в НДК, на 9 декември. Балетът " Санкт Петербург " открива сезона с това посещение. Два дни по-късно ще преобразят в ледена сцена и Дома на културата " Борис Христов " в Пловдив. Сред балетистите са някои от най-популярните фигуристи, завоювали международни оценки. През 2017 година, основаният от хореографа Константин Боярски, Държавен балет на лед означи своя 50-годишен празник с турне в Европа, Азия и Америка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР