Вдъхновени от археологията, група български студенти създадоха приключенски филм, който

...
Вдъхновени от археологията, група български студенти създадоха приключенски филм, който
Коментари Харесай

Археологията като вдъхновение: Група студенти създадоха филм за тайните на българската история

Вдъхновени от археологията, група български студенти сътвориха авантюристичен филм, който наблюдава историята на тракийския принц Севт и мистериозното му появяване в наши дни. Идеята им е да разпространяват античната история и просвета по нашите земи.

Лентата се споделя „ Откритие” и е основана по едноименната повест на Таня Мир. За фотосите на кино лентата са употребявани над 20 местоположения, измежду които и достоверна тракийска гробница. В помощ на младите студенти са се присъединили от музея в Казанлък и група за исторически възстановки „ Антична Тракия”.



Сюжетът наблюдава историята на археоложката Росица Петкова и тракийския принц Севт. При откриването на тракийска гробница, вместо богатство – пред археолозите се появява мъж в антични доспехи, който мистично е оживял до наши дни.

Откритието бързо става международна сензация, а разнообразни кръгове хора от подземния свят и политиката се пробват да се доберат до тайната на безсмъртието. Филмът ще се завърти на огромен екран от 5 декември.

Режисурата е дело на Кардам Калчев, Мартин Асенов и Таня Мир, а в функциите ще забележим млади и амбициозни артисти, измежду които Светлин Къров, Моника Бранкович, Даниел Кръстев, Петър Димитров и Ивайло Христов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР