Вдъхновени истории Веган-майката Елизабет Янева: живот на пълни обороти Младата

Вдъхновени истории Веган-майката Елизабет Янева: живот на пълни обороти Младата ...

Веган-майката Елизабет Янева: живот на пълни обороти.

Вдъхновени истории Веган-майката Елизабет Янева: живот на пълни обороти Младата майка Елизабет Янева разказва повече за пъстрия си начин на живот и хранителния си режим в интервю на Силвия Прибиловска за Vesti.bg Силвия Прибиловска 2 юни 2020, 06:41 Печалният български гений на словото
Печалният български гений на словото
Произведено в България: приложение, което променя
Произведено в България: приложение, което променя
Българин завладява Китай с детска книга
Българин завладява Китай с детска книга
Кой е той? Кралят на паркура
Кой е той? Кралят на паркура
Как един човек нахрани над милион души
Как един човек нахрани над милион души
Това ли е бъдещето на менюто в ресторанта?
Това ли е бъдещето на менюто в ресторанта?
По света и у нас: къде са разрешени гей браковете
По света и у нас: къде са разрешени гей браковете
Двама срещу света: братята, които не се отказват
Двама срещу света: братята, които не се отказват

еганството или растителното хранене, което избягва месо и млечни продукти, изживява тотален възход в наши дни.

Изследвания показват, че растителното хранене има определени ползи за здравето за продължителен период от време, ако бъде добре планирано. Препоръките, отправени от различни здравни органи от цял свят, са за консумация на повече плодове, зеленчуци и растителни храни във всекидневното меню.

Младата майка Елизабет Янева разказва повече за пъстрия си начин на живот и хранителния си режим в интервю на Силвия Прибиловска за Vesti.bg и „Вдъхновените“
Елизабет Янева
“Дълги години бях вегетарианка, като на три пъти за периоди от около 6 месеца преминавах изцяло на растително хранене. Два пъти, за лечение на спортна травма и веднъж, защото имах спомен, че така се чувствам най - добре. Окончателно преминах на веган режим, близо половин година преди да разбера, че съм бременна“, разказва Елизабет, която активно се занимава с редица спортни дейности като акробатика, катерене и др. През летния сезон кара кайт сърф и промотира Сърфшоп Бургас, а зимата преподава уроци по сноуборд.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА ЕЛИЗАБЕТ В НАШАТА ГАЛЕРИЯ
Елизабет Янева: живот на пълни обороти Елизабет кайт сърф веган Елизабет кайтсърф сноуборд веган майка Елизабет кайтсърф сноуборд веган майка Елизабет кайтсърф сноуборд веган майка
По време на бременността си Бети се храни разнообразно и балансирано, като включва в менюто си всички необходими хранителни вещества, за да може да е силна, а бебето да расте здраво. Набляга изключително много именно на свежата храна.
Семейство Яневи
„Тестовете, които си правих в последствие показваха, че съм в перфектно здраве, дори лекарите, които ме следяха се шегуваха, че обмислят и те да минат на растителна храна. Не срещнах никакви негативни емоции относно режима ми, дори напротив, всички много ме подкрепяха и често ме даваха за пример“, посочва тя.

Българският веган шоколад, който е известен в цял свят (ВИДЕО)

Цялата й бременност преминава много леко, до петия месец кара кайт сърф, а до седмия – сноуборд, до деня на раждането ходи по 6 км на ден и не изпитва никакви затруднения да практикува йога и да се грижи за домакинството.Необходимите вещества като калции и B 12 си ги набавя предимно от храните, която консумира.

„Желязо приемам като запарвам коприва с вода и подслаждам с мед или понякога с лимон. Преливаха ми кръв, тъй като бях загубила 600 мл, но след 14 дни по 1 л коприва и режим на спанак и зеленолистни, отново върнах форма и тестовете бяха перфектни“, обяснява Елизабет.

Наистина ли е здравословно да си веган

В момента тя вече е майка, а синът и носи прекрасното име Сава. Бети възнамерява да му приготвя всичко сама, да му обяснява защо дава една или друга храна и какво съдържа тя.Защо българин се завърна от френски остров, за да живее на село

„Искаме да му предадем знания за това, което консумира, а когато порасне сам ще прецени за себе си с какво да се храни.

Пример ще дава и татко му, който е професионален сноубордист и атлет. В нашето семейство има кой да му покаже, че може да си жизнен, здрав и енергичен, хранейки се по този начин“, споделя младата майка.

5 неща, които стават с тялото ни, щом спрем да ядем месо
Елизабет и Тоши Яневи
Освен с практикуването на различни спортове, Елизабет обича да запълва времето си с креативна и творческа дейност.

„Създавам и суитчери от качествен памук с проветрения, които са посветени на нашия ангел - хранител, моето куче Морис.

За съжаление той почина преди година. Това беше първото ми дете, за мен той никога не е бил просто куче. Доказвал го е хиляди пъти, спасявал ми е живота в планината. Мъдрец си беше и учител. Вярвам, че сега той бди над нас и помага на Сава“, разказва още тя.

Моделите имат на гърба си голяма щампа, която изобразява Морис.

Българките, които ни вдъхновяват


„Всеки, който поръчва е или наш близък познат или човек, загубил своя любимец, който споделя идеята и оценява направеното от мен. Сега работя над спортни анцузи и летни дамски бразилски кът бикини за след плажа.

Всичко е приготвено с любов, опаковано лично от мен и скроено и зашито от Мариела Иванова , моето гуру в ателието“, допълва Елизабет.

От втора работа към собствен бизнес - пътят на ИринаИзточник: vesti.bg