Вдъхновени истории Васил Неофитов: от рок сцената с Гуано до

...
Вдъхновени истории Васил Неофитов: от рок сцената с Гуано до
Коментари Харесай

Васил Неофитов: от рок сцената с Гуано до 50 кошера с пчели

Вдъхновени истории Васил Неофитов: от рок сцената с Гуано до 50 кошера с пчели Сладки разкази за кошерите като избавление и за благодатта на меда  Сабина Иванова 10 февруари 2020, 06:00  Васил Неофитов: от рок сцената с Гуано до 50 кошера с пчели
Васил Неофитов: от рок сцената с Гуано до 50 кошера с пчели
 Тези кучета са
Тези кучета са " нежелани ". Има ли кой да ги избави
 Георги, който не помни заболяването, с цел да оказва помощ на другите
Георги, който не помни заболяването, с цел да оказва помощ на другите

" Мръсна разходка " може би е отговорът на значим въпрос
 Последният глух филм на Чаплин
Последният глух филм на Чаплин
 Семена вместо ресто дават в Аржентина
Семена вместо ресто дават в Аржентина
 Тези хора откриват избавление в цирка
Тези хора откриват избавление в цирка
 Рекордьорът Весо Овчаров за полета към фантазиите
Рекордьорът Весо Овчаров за полета към фантазиите

асил Неофитов е едвам на 29 години, а към този момент може да се похвали със забележителни триумфи. Той е квалифициран психолог, само че музиката е в кръвта му. Занимава се с пиано от 5 годишен, тъй като майка му също е пианистка, само че не го предизвиква да поеме по пътя й.

Въпреки това той работи разнообразни специалности, а парите постоянно отиват за едно – принадлежности. Резултатът е, че Васил, дружно с групата Hypnotik Ink подгряват на сцената на Hills of Rock титани като Guano Apes и Evanescence.

Преди две години Васил става композитор на музиката за известни компютърни игри, само че преди логиката на психиката и музиката, има нещо, с което той се занимава от напълно дребен.

И това е пчеларството.
 Васил Неофитов
За Vesti.bg и Вдъхновените, Васил споделя за любовта и почитта към тези невероятни създания.

Васил има 50 кошера, като любовта му към пчелите e наследена от неговия дядо.

Спомените от детството са свързани точно със сладостта от меда и жълтия цвят на медените пити. „ Гледах по какъв начин са подредени питите, гледах по какъв начин тече медът, пробвах го и това беше едно от най-вкусните неща, които съм опитвал “, това е сладкото детство, за което приказва Васил.

„ В първите ми съзнателни мемоари, в които участват пчели, съм бил на 4-годишна възраст. Всички ме предупреждаваха, да се вардя да не ме ужили пчела. Реално не можеш да схванеш дали имаш алергия до първото ужилване. Слава Богу, аз имам шанса да мога да се занимавам с пчелите “.

Васил споделя, че наблюдавайки тези изумителни инсекти, е имал опцията да следи от „ първия чин “ уроци, които могат да са потребни и на хората.
 Пчели и пчеларство
„ От дребен съм измежду пчелите. Видях какъв брой е хубаво човек да се учи от тях и обществото им “, споделя Васил и добавя: „ Пчелите имат добре структурирана подчиненост. Има строги правила, които всички извършват прецизно. Когато ги следя имам възприятието, че те имат личен месинджър или вайбър, по който си предават известия . Това ги прави доста задружни, да вземем за пример в случай че една открие къде има прашец, незабавно изпраща сигнал, с цел да дойдат и останалите. “

Живот, предан на работа

Васил споделя, че пчелите са отдадени до прекаленост. „ Пчелите са меко казано работохолици “, споделя той и добавя: „ Дори в случай че вечер видят запалена лампа, мислят, че слънцето изгрява и потеглят на работа – стартират да се блъскат в прозореца и търсят да събират прашец. Техният живот е напълно отдаден в работа “.
 Пчели и пчеларство
Няма жертва, която да не бъде направена за кошера . Васил споделя какво е видял, отглеждайки толкоз доста пчели:

„ Когато отвориш един кошер, можеш да го съпоставиш по този начин: показа си, че си седиш в хола и някой внезапно маха покрива на къщата ти и стартира да преглежда какво имаш вътре, отваря ти хладилника.

В първия миг пчелата изпитва доста мощен боязън, страстта е: “Трябва да си защитя къщата! “ Има пчели, които са толкоз афектирани, че въобще не се суетят, а се изстрелват да жилят. Това е страшна всеотдайност. Когато пчелата жили, губи живота си.

Това е страстта, която съм забелязал при тях. Жертваш всичко, което имаш. Никога няма да не помни една пчела, която ме ужили, до момента в който умираше – да се опитваше да ме ухапе. С последни сили продължаваше да пази кошера и майката.

Характерът на пчелите
 Пчели и пчеларство
Всяка пчела си има темперамент, а също по този начин и всеки кошер си има темперамент “, споделя наблюденията си Васил. „ Има такива, които са доста люти и такива, които са доста благи. Случвало ми се е да нямам потребност от никаква екипировка, пчелите са усещали, че съм там, с цел да им оказвам помощ.

Имало е кошери, за които е немислимо да съм без скафандър и специфични облекла. Това значително зависи и от майката.

Но ми се е случвало самият кошер да не е удовлетворен от нея. Част от пчелите вземат решение, че повече няма да я слушат – не снася положителни яйца, стара е или е отслабнала.

Тогава те залагат яйца за пчела-майка и една част от пчелите могат да избягат с новата майка. Това е по този начин нареченото „ роене “.

Васил ни дава и няколко съвета – въпреки че пчелите не атакуват, може нашето ръкомахане да ги обиди и те да решат да отвърнат на удара.

Съветва ни да застанем неподвижни на едно място – пчелата ще си отиде сама. А с цел да разпознаем дали медът е същински – той следва правилото, че в случай че откакто го закупим и го съхраним на по-ниска температура и той се захароса, няма за какво да се съмняваме в качествата му.
 Пчели и пчеларство
Какво обаче за Васил е най-вдъхновяващото за пчелите? Той обобщава по този начин:

„ На първо място, поддържането на пчелите и живота им ми дава чувството, че оказвам помощ те да не станат изчезват тип. Закърмен съм с пчеларството . То ми дава успокоение и отмора от напрежението на живота.

Аз се грижа за пчелите, а те ми дават най-голямата берекет и признателност – меда . “
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР