Вдъхновени истории Свещеното Дихание на дърветата в снимки Гръцки фотограф

...
Вдъхновени истории Свещеното Дихание на дърветата в снимки Гръцки фотограф
Коментари Харесай

Свещеното "Дихание" на дърветата в снимки

Вдъхновени истории Свещеното " Дихание " на дърветата в фотоси Гръцки фотограф с неповторима галерия  Сабина Иванова 20 ноември 2019, 06:00  Свещеното Източник: Надежда Павлова, Фотосинтезис
"За разлика от индивида, дървото е безгрешно "

Алис Хофман

Наричат ги "белите дробове " на планетата.

Природозащитниците вършат всевъзможни акции, с цел да ги спасят.

Те са част от нашите религиозни практики, даже когато не се замисляме.

Чукаме на дърво, с цел да се предпазим от нещо неприятно... Дърветата са доста по-значима част от живота ни, от екосистемата, в която живеем, в сравнение с можем да си представим.

ВИЖТЕ ДИХАНИЕТО НА ДЪРВЕТАТА В СНИМКИТЕ НА ДЕМОС
Светото " Дихание " на дърветата  Вдъхновените Джон Демос Дихание галерия  Вдъхновените Джон Демос Дихание галерия  Вдъхновените Джон Демос Дихание галерия  Вдъхновените Джон Демос Дихание галерия
Без тях ние няма да имаме въздух, който да дишаме и свят, в който да живеем.

Именно тематиката за ролята им в нашия живот - и нашата в техния визира гръцкият фотограф Джон Демос в изложбата си "Дихание ".



60 фотографии на дървета, правени в границите на 20 години демонстрират природата им през другите сезони и на разнообразни места от друга позиция.

Снимките по едно и също време не престават и вземат участие в обичаи, където дърветата са централни фигури. Те показват мъдростта на старостта, само че и капацитета, съдържащ се в младостта.

Демос показва разноликите настроения на дърветата както в съкровен, по този начин и в по-широк проект.

За тази галерия Марин Бодаков споделя: " Пред нас са дървета. Но аз виж дам кръвоносни системи и невронни мрежи, и капиляри от светлина, виждам скелети без мускулната маса на листата, виждам опорно-двигателната система, сухожилията, черно-белите цветчета.

Виждам дългите кости на клоните, които обезпечават на дърветата придвижвания с огромен обсег. Виждам издръжливостта на най-фините клончета и вейки. Виждам кухините сред клоните, в които се разполага сърцето на личния ми взор.
 Джон Демос
Междуклетъчните пространства от сива светлина. Виждам капризите на тазо-бедрените стави, сърпрайза на ключиците. Фотографии или напряко рентгенографии?

Образна диагностика на гръдния панер на гората ? Разкриване на кривините на болката, която разголва и оголва? Разкриване на провалите от есента и зимата, на провалите от ликуващото лято… С други думи, дървото е праобраз на индивида. "

Изложбата "Дихание " можете да видите до 4 януари 2020 година в галеря "Синтезис " в София.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР