Вдъхновени истории Шумахер, който не пренаписа историята, а я създаде

...
Вдъхновени истории Шумахер, който не пренаписа историята, а я създаде
Коментари Харесай

Шумахер, който не пренаписа историята, а я създаде

Вдъхновени истории Шумахер, който не пренаписа историята, а я сътвори " Червеният змей ", както е именуван от почитателите, е роден на днешната дата 3 януари 2020, 06:20  Шумахер, който не пренаписа историята, а я сътвори
Шумахер, който не пренаписа историята, а я сътвори
 Господарят на роботиката: Айзък Азимов
Господарят на роботиката: Айзък Азимов
 Отвъд егото: монахинята, която поставя дзен в паница
Отвъд егото: монахинята, която поставя дзен в паница
 Вдъхновените истории на 2019 година
Вдъхновените истории на 2019 година
 Китайското момиче, което трансформира живота на село в бизнес
Китайското момиче, което трансформира живота на село в бизнес
 Приятелките, които са неразделни от 1941 година
Приятелките, които са неразделни от 1941 година
 От любов към щерка си - по какъв начин О. Хенри основава разказите си
От любов към щерка си - по какъв начин О. Хенри основава разказите си
 Емил Димитров и неразрешената песен-химн на генерации
Емил Димитров и неразрешената песен-химн на генерации

"Състезанието е живот, а животът е риск "

Когато споделя тези думи, Михаел Шумахер надали е предполагал какъв брой съдбовни ще се окажат.

Животът на най-великия първенец на Формула 1 е въплъщение точно на тази максима. "Червеният змей ", както е именуван от почитателите Шумахер, се раздава на пистата по този начин, както и отвън нея.
 Михаел Шумахер
Може би точно това е повода светът да не стопира да се интересува от ориста на гениалния играч, който пострада тежко при рухване със ски през 2013 година. Всяка вест за него провокира неспокойствие, вяра и боязън у хората. А с цел да развълнуваш по този начин милиони, е належащо освен това от сбирка трофеи и достижения. Нужно е да ги печелиш със пристрастеност. И също по този начин - макар страха.

Защото водачите от Формула 1 знаят по-добре от всеки различен, че всякога, в който излизат на пистата, може да бъде финален.

ВИЖТЕ ТУК - ФАКТИ ЗА ЛЕГЕНДАТА ШУМАХЕР
Михаел Шумахер на 50! Любопитни обстоятелства  Михаел Шумахер  Михаел Шумахер  Михаел Шумахер  Михаел Шумахер
Днес, на 3 януари, през 1999 година е роден Михаел Шумахер, индивидът, който стана легенда. Т

Той е от град Хюрт, Германия, израства в фамилията на Елизабет и Ролф Шумахер. Още от дребен, Михаел е пристрастен по колите и надпреварите.
 Михаел Шумахер
За да могат да поддържат фантазията му, родителите работят на няколко места, татко му става наемател на картинг писта, където синът да се упражнява. Талантът на момчето стартира да проличава още от ранните години и първите надпревари.

На 6-годишна възраст, печели клубното съревнование по картинг. Явява се на голям брой шампионати, само че скоро финансовите потребности на състезателя надминават опциите на фамилията. Местен предприемач обаче взема решение да подкрепи момчето, защото има вяра в гения му.

През 1984 и 1985 година, той към този момент е повторен първенец по картинг за деца и младежи в Германия. 1987 година става първенец по картинг освен на Германия, само че и в Европа. 1990 година, той печели немската Формула 3. В същото време, той е подписал контракт с "Мерцедес, където кара по този начин наречените "спортни прототипи " - коли, които са бързи като болидите от Формула 1.

Именно тази подготовка дава опция на Шумахер да се приготви за влизането му в борбата на огромните.

Това се случва през 1991 година, когато е дебютът му в мечтаната Формула 1.

Там той се състезава за екипа на Джордан и още при първото си съревнование, той се класира на 7-мо място, като пред него има само водачи с опит, някои от които са международни първенци.

Той обаче прави мощно усещане на Бенетон, които вземат решение да го привлекат в техния отбор. Еди Джордан, управител в екипа на "Джордан " се пробва да спре договорката, само че съдът отхвърля желае му и по този начин Шумахер минава в редиците на Бенетон, където остава до 1995 година.

През 1994 година, Шумахер печели първата си купа. През 1995 - дублира триумфа.
 Михаел Шумахер
Ключова за Шумахер ще се окаже 1996 година, когато Ферари желаят да наемат най-хубавия водач на света. Целта им, несъмнено, е една и се споделя Михаел Шумахер.

С пословичен контракт, Ферари съумяват да привлекат Шуми, само че все пак - годината не е сполучлива за него и той не съумява да стане първенец.

Тогава Михаел взема решение, че с цел да си върне призовата позиция, би трябвало да работи с екипа, с който печели предходните си две трофеи. Така взима със себе си две от основните фигури от Бенетон и резултатът след един несполучлив сезон е на разположение - 1997 година Шумахер още веднъж е на върха.

Това ще бъде едвам началото.

Между 2000 и 2004 година, Шумахер е несломим. Печели 4 следващи трофеи и става безспорен първенец на Формула 1 с недостижимите до този миг 7 трофеи от надпреварата.

Шумахер взема решение да се отдръпна от надпреварите през 2006 година. Любовта към пистата обаче се оказва по-силна от всичко - и той се завръща, този път в екипа на Мерцедес през 2010 година. Състезава се интензивно още две години и през 2012 още веднъж афишира края на кариерата си.
 Михаел Шумахер
Макар и да се е отдръпнал от спорта, ориста е подготвила още тествания за Михаел и фамилията му.

И въпреки животът да му е давал обилно, в един момент лишава всичко.

Фаталната за Шумахер година е 2013 година. По време на фамилна почивка, той излиза да кара ски със сина си в курорт във френските Алпи. Шампионът претърпява рухване, при което удря главата си в камък под снега. Пилотът носи каска, която избавя живота му, само че Шумахер е откаран в болница в доста тежко положение. Лекарите не дават гаранции за живота му.

Светът се моли да не се случи най-лошото.

Макар да е избавен, Шумахер остава в тежко положение. Плътно до него е брачната половинка му, Корина, която и до през днешния ден пази ревниво информацията за здравето на брачна половинка й.

Периодично в медиите се появяват вести за нови и революционни лекувания, на които ще бъде подложен Михаел, само че към този момент фамилията пази Шумахер надалеч от всички.

Миналата година, Корина, дружно с децата й с Михаел - Мик и Джина-Мария, основаха благотворителната фондация "Keep Fighting ", въодушевена от думите на самия Шумахер: "Винаги съм вярвал, че в никакъв случай не трябва да се предаваш и не би трябвало да спираш да се бориш, без значение дали шансът да успееш е най-малък. “
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР