Вдъхновени истории Рекордьорът Весо Овчаров за полета към мечтите Весо

...
Вдъхновени истории Рекордьорът Весо Овчаров за полета към мечтите Весо
Коментари Харесай

Рекордьорът Весо Овчаров за полета към мечтите

Вдъхновени истории Рекордьорът Весо Овчаров за полета към фантазиите Весо Овчаров споделя повече за пъстрия си рисков живот в изявление на Силвия Прибиловска за Vesti.bg  Силвия Прибиловска 29 януари 2020, 13:02  Рекордьорът Весо Овчаров за полета към фантазиите
Рекордьорът Весо Овчаров за полета към фантазиите
 Това ли е бъдещето: момиче изобрети технология за проучване на водата
Това ли е бъдещето: момиче изобрети технология за проучване на водата
 Младият сирийски режисьор, който стартира нов живот в България
Младият сирийски режисьор, който стартира нов живот в България
 Великият български публицист, който беше преведен на 37 езика
Великият български публицист, който беше преведен на 37 езика
 Маскираните феминистки на Чили
Маскираните феминистки на Чили
 Как издателството на една българка трансформира три страни
Как издателството на една българка трансформира три страни
 Това момче губи зрението си, само че не стопира да се бори за правата си
Това момче губи зрението си, само че не стопира да се бори за правата си
 От Филиповци до чина в учебно заведение – Ирина, която не стопира да се потвърждава
От Филиповци до чина в учебно заведение – Ирина, която не стопира да се потвърждава

есо Овчаров е българинът, който сложи международен връх по акропарапланеризъм (изпълнение на тъкмо избрани маневри) – превъртайки се през своето крило цели 613 пъти. Той е живото доказателство, че за фантазиите няма граници.

Весо Овчаров споделя повече за пъстрия си рисков живот в изявление на Силвия Прибиловска за Vesti.bg и “Вдъхновените "
 Весо Овчаров
“Първият ми полет беше преди 20 години, подарих си го за рождения ден. Имах огромен боязън от високото, като че ли този инстинкт бе на крачка да ме отклони от нещо извънредно, за което не бях подозирал. След като се понесох във въздуха осъзнах, че няма нищо по въздействащо от хубостта на природата и детайлите в нея, а летенето е една опция да я последваш” , споделя 37-годишният рекордьор.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПОЛЕТИ НА ВЕСО ОВЧАРОВ Пожарна охрана СВЕТА
Рекордьорът Весо Овчаров - “човекът птица ”  Весо Овчаров парапланер връх  Весо Овчаров парапланер връх  Весо Овчаров парапланер връх  Весо Овчаров парапланер връх
Постепенно Весо трансформира заниманието си в специалност. Свързва вечно и персоналния си живот с красивия и акуратен спорт. Последните 15 години претърпява безчет завършения и споделени моменти на недостъпни и ослепително красиви места по света.

През 2018 година той слага международен връх за максимален брой поредни инфинити тъмблинга. Българинът се приготвя близо 10 години за това достижение.

В гонене напразно - Ели Димитрова



“Гледката бе невероятна от горе кристално явен ден, издигаме се с балон до 7000м. Виждаше се съвсем цяла България! Успях да слага върха тук посредством единствено на моите другари, които ме поддържаха в цялостния развой - Иван Димитров, Илко Илиев и Росен Касабов”, споделя “човекът-птица”.

По време на тази фигура тялото изпитва 6.5 земно притегляне. Други провокации са разреденият О2 и два пъти по-голямата скорост на въртене при тази височина.

Българин усъвършенства втори връх на Гинес
 Весо Овчаров
Весо Овчаров черпи въодушевените от живота подобен, какъвто е.

“Стимулира ме усъвършенстването на детайлите, защото посредством тях получавам независимост и достъп до неща, за които човек нормално може единствено да мечтае или срещне в сънищата си. Да се откажеш е равностойно да спреш да живееш”, безапелационен е парапланеристът.

Българин е един от най-хубавите каскадьори в Холивуд

Българинът има опция да посещава впечатляващи места по света, където да практикува обичания си спорт.
 Весо Овчаров
Едно от тях е Каракорум, Пакистан, където са ситуирани по-голямата част от 7 и 8-хилядните върхове на света, като са струпани в неописуема картина.

“Представете си нанагорнище по маршрут стотици километри. В този терен би лишило години, с крилото можеш да го покриеш и да му се насладиш за един ден”, показва Весо.

Друга негова обичана дестинация Кауай - Хавай.

“Полетът ми над този бряг бе един от най-сантименталните моменти в живота ми.
 Весо Овчаров
1300 метра извисяващи се тропическо обрасли скали с формата на ребра, които се преплитат в лабиринт, до момента в който ти се изгуби погледа. Множеството водопади и големи талази са дребна част от броя на удивителните естествени забележителности. Бих споделил, че това е най-спиращият дъха морски бряг на планетата Земя” , безапелационен е Весо Овчаров.

Българин, покорил „ Долината на гибелта “ се завръща с задача

По време на своите пътешествия фенът на рисковите спортове има десетки запаметяващи прекарвания. В Бразилия се е постанова да оцелява в джунглата след спешно кацане. Там се среща с отровни змии и претърпява ужилване от повече от 30 оси.

Бизнес, спектакъл и пътешествия: историята на Велизар Величков



През миналата година Весо съумява да сбъдне друга огромна фантазия. Той провежда първото по рода си съревнование за парапланеристи в дисциплината “акро крос”, което се организира в Сопот.

Най-добрите в парапланеризма се събират на надпреварата Red Bull Acro Cross

Дисциплината е композиция сред това да летиш на огромно разстояние и да изпълняваш акробатични маневри по време на този полет. Този вид съревнование е налично за изцяло одобрени водачи.



“ “Акро крос” е извънредно сложна за осъществяване дисциплинираност. Именно за това в никакъв случай не бе правено преди. Състезанието се организира сполучливо с масиран положителен отзив и потвърди, че формата е вероятен на хубаво място, като Лифт Сопот!” , показва Весо Овчаров.

През 2020 година му следва компактен календар със надпревари в Европа, стабилен брой курсове, които провежда за създаване на водачи, както и два по-големи плана - единият ще е в България, а другият във Венецуела.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР