Вдъхновени истории Произведено в България: приложение, което променя Психологът Петя

...
Вдъхновени истории Произведено в България: приложение, което променя Психологът Петя
Коментари Харесай

Произведено в България: приложение, което променя

Вдъхновени истории Произведено в България: приложение, което трансформира Психологът Петя Стойчева Кривицки за гратис приложение за самопомощ  Сабина Иванова 27 май 2020, 06:00  Българин превзема Китай с детска книга
Българин превзема Китай с детска книга
 Кой е той? Кралят на паркура
Кой е той? Кралят на паркура
 Как един човек нахрани над милион души
Как един човек нахрани над милион души
 Това ли е бъдещето на менюто в ресторанта?
Това ли е бъдещето на менюто в ресторанта?
 По света и у нас: къде са позволени гей браковете
По света и у нас: къде са позволени гей браковете
 Двама против света: братята, които не се отхвърлят
Двама против света: братята, които не се отхвърлят
 Български принос в нови маски против COVID-19
Български принос в нови маски против COVID-19
 Български студенти - финалисти на конкурс на Microsoft
Български студенти - финалисти на конкурс на Microsoft

етя живее в града на художниците, само че платното и палитрата, с които рисува са шарени и неуловими.

Защото Петя работи с едно от най-сложните и непредвидими неща в живота – душeвността на индивида.

Петя Кривицки се образова в психодрамата, когнитивно-поведенческа психотерапия и хипнотерапия.
 Петя Стойчева Кривицки, Фото заем: Диляна Флорентин
Веднага след завършването си стартира работа в първата частна психиатрична клиника в страната, където работи с екип психиатри. Преди близо петнадесет години стартира частната си процедура. Максимата ѝ е: „ Университетското обучение е наложително изискване за последващото надграждане, само че спомагателните квалификационни образования са арсеналът, който ти е необходим за самата действителна процедура в кабинета . “

А кабинетът е мястото, където хората идват с болките и проблемите, които не могат да се видят на ехограф или скенер. „ Има хора, на които им е мъчно се доверят, само че българинът е топъл и любящ човек, той обича да поддържа връзка и да споделя “, споделя Петя и добавя: „ Подареното доверие от време на време бързо може да се изчерпа, тъй като той е и подсъзнателен и образован, бързо би усетил непросветеност и нерешителност.

Професионализмът се състои в това да имаш доста добра подготовка, а процесът на образование е безконечен, тъй като човешката душeвност е необятна. “
 Петя Стойчева Кривицки, Фото заем: Диляна Флорентин
Именно тази непозната територия на душата и мислите може да ни донесе доста изненади, освен това – когато минимум чакаме. Като психолог с дългогодишна процедура Петя споделя по какъв начин – и дали пандемията ще се отрази на живота ни.

Когато всичко завърши. „ Хората са обществени същества и имат потребността от другарство и е естествено да сe усили тревогата в наложената изолираност. Страховете в пандемична конюнктура са от доста разнообразни аспекти и са действителни рискове, които съществуват: боязън за личното здраве и здравето на околните, боязън от загуба на близки, страхове от загуба на работа, финанси и доста други.

Според мен нуждата от психична помощ ще се усилва, посттравматичните стресови разстройства и паническите офанзиви ще са в апогея си след като отмине заплахата.

Тревожността и суматохата срутват имунитета. Известно е, че не оцеляват най-умните или най-силните, а най-приспособимите. В такива моменти най-важното е да запазим душeвността си и да намерим нашия претекст да продължим напред.

Дистанцията психолог – пациент, която може да се получи освен при рискови условия, въодушевява концепцията за „ АНИМА “. „ Психологичната помощ в България не е толкоз налична, колкото ми се желае, а здравната каса няма ангажимент, психичните сесии да са безвъзмездни “, споделя Петя и добавя: „ Истината е, че всеки естествен човек в даден интервал от живота си има потребност от професионална помощ, всеки претърпява загуби и травматични моменти и всеки има в главата си вселени от вилнеещи страсти . “

Така се ражда една концепция на Петя, която намира практическото си приложение.
 Приложението АНИМА
„ Създадох мобилно приложение с извършения за мозъка, които могат да се употребяват когато и да е. Форматът е подобен, с цел да е допустимо най-близко до потребителя, да е комфортно за прилагане и налично когато и да е. Това беше и основната концепция за основаването на АНИМА, да бъде на всички места до потребителя, като другарска ръка или, като патеричка, с която да се подпреш и да продължиш. Хората мъчно си признават, че имат потребност от помощ, от време на време и даже не го осъзнават, с мобилното приложение те могат да си оказват помощ в моментите, когато им е мъчно .

Упражненията са близки до медитативните практики, за които е открито, че са едни от най-ефикасните способи за утешение на душeвността ни, оказват помощ за по-добра централизация и мотивация. “

Какво може да се чака от приложение, което да бъде до нас в миг на паник-атака или тревога да вземем за пример? Петя коментира: „ Техниките в Анима са лишени от придирчивост и не изискват избрани духовни убеждения или придържане към избрана философия и честен кодекс.

Освен отделянето на няколко минути всеки ден, те не изискват да променяте стила си на живот по никакъв метод. Целта на всички, които употребяват Анима, е възстановяване на качеството на живота, точно по тази причина главната цел на техниките е практиката в всекидневието. Има категория „ взаимоотношения “, в която са особено подбрани аудио записи за справяне в междуличностовите връзки. Всеки текст в аудио записите, оказва помощ за справяне с разнообразни страсти, отрицателни настройки, разочарования и фрустрации.

В категорията „ справяне “ са аудио записите, благодарение на които потребителя ще се оправи със своите страхове, уплахи и натрапливи мисли.

„ Спокойствие “ е категория с която всеки може да тренира своето съзнания за здраве и успешност.

Ползите от практикуването на упражненията са невероятни, само че изискват деяние, а то е напълно минимално – почивайки си да си пуснеш записа и да следваш инструкциите.

Има категория с която заран да започнеш денят си и да се настроиш, мотивираш, раздвижиш и усмихнеш. Съдържанието в АНИМА непрестанно ще се обновява и добавя. За мен това е смисълът: да понижим страданието, тъй като има общовалидни предписания, които в действителност работят . “

Способностите на мозъка ни са необятни, споделя още Петя и дава образец. „ Руски учени са разкрили, че човешкия мозък има потенциал да побере такова количество информация, което се равнява на това да гледаме 300 години телевизия. Но това е целият ни потенциал “, добавя Петя и разкрива, какви варианти би трябвало да дадем на капацитета в нас: „ Ние би трябвало да сортираме доста деликатно това, което слагаме в главите си, тъкмо както доста добре внимаваме, какво слагаме в устата си.

Наша отговорност е коя информация ще засеем в съзнанието си, като семе и в какво ще имаме вяра . “
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР