Вдъхновени истории Кайтсърфистът Никола Абаджиев-Коки постави европейски рекорд след свръхнадпревара

...
Вдъхновени истории Кайтсърфистът Никола Абаджиев-Коки постави европейски рекорд след свръхнадпревара
Коментари Харесай

Кайтсърфистът Никола Абаджиев-Коки постави европейски рекорд след свръхнадпревара с Весо Овчаров

Вдъхновени истории Кайтсърфистът Никола Абаджиев-Коки сложи европейски връх след свръхнадпревара с Весо Овчаров Никола Абаджиев – Коки и Весо Овчаров описват повече за трансдисциплинарно Red Bull съревнование Air and Water Need Good Wings в изявление на Силвия Прибиловска за Vesti.bg  Силвия Прибиловска 2 юли 2020, 16:22  Кайтсърфистът Никола Абаджиев-Коки сложи европейски връх след свръхнадпревара с Весо Овчаров Източник: Ivaylo Donchev/ ID Productions/Red Bull Content Pool
айтсърфистът Никола Абаджиев сложи нов европейски връх за най-дълго изминато разстояние по река с кайтсърф. С помощта на удобните условия в реката и вярната посока напразно, Коки измина 322 км по река Дунав за 11,5 часа.
 Никола Абаджиев - Коки и Весо Овчаров
Успехът му е част от първото по рода си трансдисциплинарно Red Bull съревнование Air and Water Need Good Wings, което започва от с. Ново Село, област Видин. В конкуренцията се включи по въздух международният рекордьор по акропарапланеризъм Весо Овчаров.

Рекордьорът Весо Овчаров за полета към фантазиите

Никола Абаджиев – Коки и Весо Овчаров описват повече за предизвикването в изявление на Силвия Прибиловска за Vesti.bg и „ Вдъхновените “

Силното слънце, течението на реката, мостовете по Дунав, прекосяването на кораби и най-много посоката и силата напразно са някои от факторите, с които Коки трябваше да се съобрази.

Българин усъвършенства втори връх на Гинес (СНИМКИ)
 Никола Абаджиев-Коки
„ Беше изморително, имах проблеми на няколко места, само че компактно до мен стоеше извънредно добър екип, който не ме остави да се откажа. Мотивираше ме вятъра, който не спираше, споделях си, че не преставам до момента в който има условия. Сили ми даваше и концепцията да мина през това предизвикателство, тъй като сходно нещо не съм правил до в този момент “, споделя Никола Абаджиев.

В гонене напразно - Ели Димитрова
 Никола Абаджиев - Коки
ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ СЪСТЕЗАНИЕТО В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

През 2019 година младият спортист на Red Bull приключи първата си година в Световната купа по кайт сърф на 12-то място в света. 20-годишният кайтсърфист зае 13-о място при мъжете в последния кръг на GKA Ceara Kite Pro, което се състоя от 12-16 ноември в Прея, Бразилия.
 Никола Абаджиев - Коки Весо и Овчаров
„ Водата е мястото, което ме изпълва с позитивни страсти и ме кара да се усещам свободен. Предстоят още забавни планове, само че към този момент ще ги запазим в загадка “, споделя още Коки.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ СЪСТЕЗАНИЕТО В НАШАТА ГАЛЕРИЯ
Атлетите Весо Овчаров и Никола Абаджиев - Коки в свръхнадпревара по въздух и вода на Дунав  Никола Абаджиев Коки Весо Овчаров кайтсърф парапланер  Никола Абаджиев Коки Весо Овчаров кайтсърф парапланер съревнование Red Bull  Никола Абаджиев Коки Весо Овчаров кайтсърф парапланер съревнование Red Bull  Никола Абаджиев Коки Весо Овчаров кайтсърф парапланер
Владимир Павлов-първият българин, който се спусна със сноуборд от осемхилядник
 Весо Овчаров
По време на надпреварата Air and Water Need Good Wings парапланеристът Весо Овчаров срещна компликации със мощния вятър и спря по-късно повече от 137 км. Той дефинира деня като “невероятна борба”.

Audi сътрудник на събитието на Red Bull „ Air and Water Need Good Wings “

„ Не бях летял при толкоз мощен вятър. Бях на границата на персоналния си комфорт, даже оттатък нея. Емоцията да оцелееш е заинтригуващо чувство и това ме мотивираше да направя три опита макар извънредно рисковите условия. Определено посредством това предизвикателство натрупах в допълнение опит “, споделя международният рекордьор.
 Весо Овчаров
Екстремният фотограф Ивайло Дончев: Вдъхновява ме свободата, адреналинът и възприятието да се усещаш жив

Най-екстремната част от неговия полет се оказва извивката на р.Дунав.
 Весо Овчаров
„ В тази част зоната за кацане е доста тясна, вятърът беше толкоз мощен, че нямах никаква скорост и даже ме носеше обратно. Но мога да каже, че беше и най-хубавата част от полета, защото точно там при стартирането имаше миг, в който хванах доста хубави термики и мислех, че денят ще е неповторим “, изяснява Весо Овчаров.

Въпреки изискванията, Весо продължава битката с вятъра като прави и втори опит, само че вятърът става още по-силен и още веднъж го смъква.

„ Средната ми скорост беше 90 км/ч. Ставаше прекомерно рисково, само че взех решение да направя и трети опит и за малко над час изминах 100 км, без термики. Това е несъмнено едно от най-бързите ми летенета в живота “, добавя още спортистът на Red Bull.
 Никола Абаджиев - Коки и Весо Овчаров
На финала Никола Абаджиев и Весо Овчаров се прегърнаха и поздравиха за присъединяване в това първо по рода си предизвикателство по въздух и вода, което ги извърши с огромна доза адреналин и запаметяващи се моменти.

"Благодарим на всички, които ни поддържаха и се надяваме да сте се забавлявали ", обявиха двамата!

Съревнованието е снимано от професионален екип, който ще приготви филм за предизвикването.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР