Вдъхновени истории Как в София можете да застанете с главата

...
Вдъхновени истории Как в София можете да застанете с главата
Коментари Харесай

Как в София можете да застанете с главата надолу

Вдъхновени истории Как в София можете да застанете с главата надолу (ВИДЕО) Ново място ни дава друга вероятност  Сабина Иванова 13 януари 2020, 14:26  Как в София можете да застанете с главата надолу (ВИДЕО)
Как в София можете да застанете с главата надолу (ВИДЕО)
 Дигиталните революционери на Куба
Дигиталните революционери на Куба
 Какви са изгодите от медитацията (ВИДЕО)
Какви са изгодите от медитацията (ВИДЕО)
 Българска акушерка:
Българска акушерка: " В очите на майката има всичко "
 Отиде си огромният бранител на животните - Хели Дунглер
Отиде си огромният бранител на животните - Хели Дунглер
 Момчето, което избира морето. И Военноморските сили
Момчето, което избира морето. И Военноморските сили
 Как Супер Марио получава името си
Как Супер Марио получава името си
 Красотата, зад която има доза горест
Красотата, зад която има доза горест

уманност, състрадание, логическа мисъл...Тези качества приписваме на индивида, само че те не са единствено негови. Това, което ни разграничава от всичко останало в природата, е въображението.

Може би точно то е чертата, най-характерна за индивида.

Има едно място в София, което може да ни предизвика и където нищо не е такова, каквото наподобява.

ВИЖТЕ НЕВЕРОЯТНИЯ СВЯТ НА ИЛЮЗИИТЕ В СНИМКИ
Музеят на илюзиите в София  Вдъхновените Музей на илюзиите  Вдъхновените Музей на илюзиите  Вдъхновените Музей на илюзиите  Вдъхновените Музей на илюзиите
Без без магии, а единствено със средствата на науката, за миг ще попаднете в свят, който единствено сте си представяли. И това е Музеят на илюзиите.

За Вдъхновените и Vesti.bg Виолета Попова, част от мениджърския екип на най-новото място в града споделя за концепцията столицата ни да има такава атракция и с какво се разграничава..

Това е първият музей от този тип, основан в нашата страна . Има доста такива музеи по света, само че нашият съответно е основан по пример на този в Литва “, изяснява Виолета.

"Много хора си мислят, че като дойдат тук, ще видят някаква магия, която няма да бъде разкрита . Всъщност, това не е по този начин. Всичко тук е обяснено – за какво и по какъв начин става. “, коментира Виолета. Всеки един от експонатите, който може да излъже очите ни – и да разпали въображението в действителност има своето научно пояснение, добавя тя.

„ На място посетителите могат да си отговорят на въпроса – по какъв начин и за какво това, което виждам, наподобява по този начин “, коментира още тя.

Можете да видите 3D картини, от които „ тече “ вода, колелото на Нютон, миражоскоп, "двоен " портрет, криви огледала … Списъкът с експонати, които прекатурват визиите е дълъг, само че в това време, всеки има опция да се допре до предметите и да осъзнае какъв брой е елементарно да бъде подведен мозъкът ни.

Всичко е въпрос на вероятност
 Оптическа заблуда
Именно другите вероятности и форми са залегнали в основата на новото градско пространство.

„ Като че ли хората имаха жадност за сетивна задоволеност. Съвременният човек ужасно доста обича да взе участие и да споделя . Когато остане въздържан, това не му харесва и не можеш да му грабнеш вниманието .

Това, което ние предлагаме е един осъвременен, интерактивен, занимателен, метод за научаване на нови неща “, споделя Виолета.

Тя счита, че всеки един музей е значим – едни ни демонстрират предишното и ни изясняват по какъв начин е било в миналото, а този на илюзиите ни разрешава да участваме в него тук и в този момент.

Хората, които са посетили досега музея същински се любуват на опцията да се снимат с експонатите.

За потребността от илюзиите
 Музей на илюзиите
Наблюденията на Виолета са, че оптическите измами и промяната на вероятността са извънредно значими за актуалния човек, който може да се изгуби в прекомерно многото действителности, в които живее.

Илюзията се оказва една нужда, метод за опознаване на себе си. Когато видиш нещо, което не е по този начин – и ти е потвърдено, че не е по този начин, а ти продължаваш да го виждаш по изцяло друг метод, тогава започваш да си задаваш екзистенциални въпроси . “

Според Виолета точно промяната на вероятността може да ни подтиква, да ни направи по-отворени към света. Може ли обаче човек да се измори от илюзиите?
 Обърнатата стая
Според нея човек може да се пренасити от това да гледа едно и също нещо, само че не и да се насити от това да се среща с нови провокации, които да желае да си изясни.

Виолета си спомня, че единствено за един ден, другите зали са били посетени от над 2000 души. „ Това, което ме въодушевява е връзката с другите хора и техните реакции към това, което става. Защото хората идват с лека преднамереност какво ще ми покажат, което е обикновено. Но това, което виждаме е по какъв начин те излизат с една чиста сила, която се е генерирала в тях самите за тях самите посредством всички тези експонати . “

Най-любимите и най-често снимани експонати от посетителите са огромния стол и обърнатата стая. Без значение дали са деца или възрастни, мъже или дами, хора от страната и чужбина - „ Всички се забавляват еднообразно “, споделя още Вили.

Позитивната наклонност, която Виолета като част от мениджмънта на този новаторски музей, съгласно нея може да се заключи по този начин: „ Българите са извънредно отворени към новости . “

.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР