Вдъхновени истории Как лесно да бъдем по-концентрирани и ефективни (ВИДЕО)

...
Вдъхновени истории Как лесно да бъдем по-концентрирани и ефективни (ВИДЕО)
Коментари Харесай

Как лесно да бъдем по-концентрирани и ефективни

Вдъхновени истории Как елементарно да бъдем по-концентрирани и ефикасни (ВИДЕО) Константин Драгов споделя повече за изгодите от медитацията в изявление на Силвия Прибиловска за Vesti.bg  Силвия Прибиловска 10 януари 2020, 06:14  Как елементарно да бъдем по-концентрирани и ефикасни (ВИДЕО)
Как елементарно да бъдем по-концентрирани и ефикасни (ВИДЕО)
 Българска акушерка:
Българска акушерка: " В очите на майката има всичко "
 Отиде си огромният бранител на животните - Хели Дунглер
Отиде си огромният бранител на животните - Хели Дунглер
 Момчето, което избира морето. И Военноморските сили
Момчето, което избира морето. И Военноморските сили
 Как Супер Марио получава името си
Как Супер Марио получава името си
 Красотата, зад която има доза горест
Красотата, зад която има доза горест
 Шумахер, който не пренаписа историята, а я сътвори
Шумахер, който не пренаписа историята, а я сътвори
 Господарят на роботиката: Айзък Азимов
Господарят на роботиката: Айзък Азимов

B актуалното общество e все пo-тpyднo човек дa ce ĸoнцeнтpиpa и да има добра памет, защото информацията, която одобряваме е извънредно доста. Всеки ден се изправяме пред от ден на ден провокации и способността да се фокусираме върху нещата, които вършим е от голямо значение.

Нуждата от централизация е неизменима част от всекидневието ни заради тази причина е потребно да я упражняваме.

Един от най-ефикасните способи за концентриране е медитацията.

Константин Драгов споделя повече за изгодите от медитацията в изявление на Силвия Прибиловска за Vesti.bg и “Вдъхновените”

Константин по обучение е строителен инженер, а все още е шеф комерсиална и индустриална компания за био артикули (Шанкара България) и инструктор по медитация.
 Константин Драгов
“Медитацията е най-ефективният метод да се оправяме с отрицателните страсти и стрес. Тя ни зарежда с доста сила за малко време, оказва помощ ни да намерим централизация и изобретателни решения в сложни обстановки и развива интуицията ни”, споделя той.

През 1999 година като студент в Съединени американски щати Константин схваща, че медитацията усъвършенства паметта и концентрацията. Така се среща с “Изкуството да живееш” и записва курс по медитация и дитална медитативна техника - “Сударшан Крия”.

Българката, която очарова света с гения си
 Константин Драгов
“Ползите за мен бяха доста забележими и осезаеми. Ефективността и концентрацията ми се покачиха. Нещо, което преди ми е отнемало 8 часа да науча като лекции, ми отнемаше с медитацията не повече от 2 часа. След курсовете се почувствах доста разтоварено и леко, като че ли някакъв огромен товар беше паднал от раменете ми”, споделя инструкторът.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПРАКТИКИ Пожарна охрана МЕДИТАЦИЯ В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

Кратка всекидневена медитация заран и вечер знaчитeлнo пoдoбрявa цялocтнoтo ни cъcтoяниe и бaлaнc.

В края на януарти свeтoвнoизвecтният Шри Шри Рaви Шaнкaр приcтигa в Бългaрия, зa дa ни нaучи кaк дa мeдитирaмe, тaкa чe дa пoдoбрим трaйнo кaчecтвoтo cи нa живoт.

В гонене напразно - Ели Димитрова

“По време на двудневния семинар Шри Шри Рави Шанкар ще преподава няколко скъпи техники от един от най-древните ведически текстове - "Вигян Байрав ", съдържащ 112 разнообразни метода или техники за медитация”, показва Контантин.
 Константин Драгов
В днешно време малко хора биха могли да разшифроват и разкодират античния текст "Вигян Байрав ", а още по-малко и да преподадат техники от него. Затова и Шри Шри Рави Шанкар след дълги години създаване на въздействащи стратегии за личностно развиване, взема решение да разкрие няколко от най-ефикасните техники от този античен текст, който единствено посредством вярно преподаване от преподавател може да отвори вратите към дълбока медитация.

От пъкъла до почетната стълбичка: Жасмина и нейният героизъм

“Този Мастърклас по медитация е една неповторима опция човек да се допре и научи техники от най-признатия специалист в тази сфера. В днешно време медитацията не е просто разкош, а се е трансформирала в нужда човек да се усеща добре и да бъде благополучен. И е извънредно време да създадем своето здраве и благополучие приоритет”, показва още Драгов.

Семинарът по медитация "Разкриване на безкрайността " ще се организира на 28 и 29 януари 2020 година в зала 1 на НДК, като е подобаващ, както за изцяло начинаещи, по този начин и за тези, които желаят да обогатят уменията си.

През болката към триумфа: непобедимата Невяна

Шри Шри Рави Шанкар е измежду най-признатите международни водачи в областта на йога и медитация на нашето време. През последните 38 години той пътува и преподава семинари по целия свят. Основаните от него интернационалните организации (сред които най-известни са “Изкуството да живееш” / The Art of Living и “Международната асоциация за човешки ценности” / The International Association for Human Values) са докоснали и трансформирали живота на над 370 милиона души в 156 страни, както в областта на йога, по този начин и посредством филантропични и обществени планове. Един от най-големите и дълготрайни планове е за 700 безвъзмездни учебни заведения (www.artoflivingschools.org) в неразвити региони на Индия, даващи опция за обучение на над 70 000 деца всяка година.


Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР