Вдъхновени истории Изложбите: отново мисия възможна Ето едно предложение от

...
Вдъхновени истории Изложбите: отново мисия възможна Ето едно предложение от
Коментари Харесай

Изложбите: отново мисия възможна

Вдъхновени истории Изложбите: още веднъж задача допустима Ето едно предложение от изложба " Лик ", което да посетим 25 май 2020, 20:16  Изложбите: още веднъж задача допустима Източник: Галерия ЛИК
" Спомням си в детството, когато в дома ни идваха на посетители, на огромни групи, роднините от Тракия. Бяха оживели бежанци от погромите по устието на река Марица. Изправили се и траяли хора . А това бяха дни на безкраен смях. С болката в себе си, те жаждаха живота и го хвалеха в смеха си.

И тъй като този техен смях към момента звънти в мен, аз нямам право да Ви предложа галерия, друга от тази на момчето в мен " споделя за новата си галерия художникът Антон Антонов.

Очакване” ще нарека тази галерия. Не единствено, тъй като една от картините носи това име, а и заради естеството на съответния миг.
 Май, Антон Антонов
Момент на изпитание, на въздържание на всички, с цел да се премине надвисналата заплаха и се завърнем. Подборът на творбите в изложбата обаче в този смисъл не е умишлен и те не са тематично обвързани. Казват, че по-късно тестване животът ще бъде друг.

Въпросът е, дали ние ще сме изменени. Дали ще съхраним това „ себе”, което усеща, осъзнава, основава и отпраща писма за неродените. Изпитанието е тестване за нас самите ", споделя още създателят.

Антон Антонов е роден 1962 година в София. Завършва висше художествено обучение във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий ", гр. Велико Търново, в класа на проф. Ал. Терзиев и проф. Георги Костов, компетентност живопис, в интервала 1980 - 1984 година.

През 1989 година е признат за член на Съюза на българските художници.
 Пролет, Антон Антонов
Негови произведения са владеене на сбирката на Кметството в град Шизуока, Япония, на сбирката на Токийския Университет, Япония, на сбирката на Кметството в град Чешка Будьовице, на сбирки, музеи и галерии в страната, както и на редица частни сбирки в Германия, Италия, Гърция, Франция, Белгия, Португалия, Испания, Холандия, Швейцария, Англия, Китай, Република Турция, ЮАР, Япония, Съединени американски щати.

Верен на стила си, Антон Антонов показва една прелестна пролетна галерия с доста нежна цветова гама, пейзажи, фигурални композиции и спиращи дъха цветя.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР