Вдъхновени истории Българско състезание събира участници от цял свят Бизнес

...
Вдъхновени истории Българско състезание събира участници от цял свят Бизнес
Коментари Харесай

Българско състезание събира участници от цял свят

Вдъхновени истории Българско съревнование събира участници от целия свят Бизнес анализаторът Яна Нейкова разкачва повече за #GlobalDatathon2020 в изявление на Силвия Прибиловска за Vesti.bg  Силвия Прибиловска 8 май 2020, 06:43  Българско съревнование събира участници от целия свят Източник: Data Science Society
ългари провеждат световно съревнование, което събира запалянковци от целия свят подготвени да вземат решение действителни бизнес проблеми.

Те са свързани с обработка и разбор на данни за по-ефективното боравене с информация и правене на прогнози.

Състезанието #GlobalDatathon2020 се организира за пета поредна година, проведено от Data Science Society.

Бизнес анализаторът Яна Нейкова разкачва повече за надпреварата в изявление на Силвия Прибиловска за Vesti.bg и „ Вдъхновените “
 Яна Нейкова
„ Казусите, надлежно и решенията в региона на Data science и AI намират място във от ден на ден аспекти на нашето всекидневие.

В някои моменти дотолкоз сме привикнали с тях, че даже не виждаме и не се замисляме по кое време и какъв брой постоянно ги използваме. Global Datathon 2020 цели да даде опция на хора с друг опит и интерес в тази област да вземат участие и да дават своите решения на въпросите “, разяснява Яна Нейкова, която спомага в организацията на събитието.



Целта на събитието е да предизвика интереса на повече хора към Data science, защото това е много забавна област, която дава и доста благоприятни условия.

„ Опитът ни дотук демонстрира, че присъединяване в подобен вид събитие, като се изключи че има и лек спортен темперамент,дава доста и на самите участници - като познания, умения, контакти “, показва още тя.



Казусите през тази година са много разнородни, с концепция да се покрият ползите на по-голям кръг от хора. Те включват обработка на текст, географски системи, някои от тях за свързани с модели за ценообразуване и търговия.

Подробностите за тези, и останалите проблеми могат да се видят на страницата на събитието.

Предвид обстановката с COVID-19, която дава отражение в световен мащаб, екипът на Global Datathon 2020 демонстрира еластичност и провеждат събитието да се организира напълно онлайн и ще започва на 15 май 2020 година

Дигиталната взаимност в борбата против Covid-19

„ Броят на записалите се се усили доста през последната седмица. С нас се свърза и една организация от Доминиканската република, Турция, Индия, имаме още записали се от над 10 страни “, добавя Яна Нейкова.

За момента има записани над 150 участници, като регистрацията ще е отворена до 15 май.

„ Участниците идват с друга мотивация. Дататонът е място, където можеш да свериш часовника си и да подложиш на тест уменията си. Всеки може да откри съидейници и запалянковци в областта на работата с данни.

Не на последно място е и опция да се добитият опит и познания, научаване на нови технологии и слагането им на тест в на практика проблем. Това е едно прекарване на високи обороти, където нещата са динамични и спортният темперамент е налице “, споделя бизнес анализаторът.

Три казуса заплашват бъдещето на Интернет

Как могат да ни разпознаят по уеб страниците, които посещаваме



През 2019 година екипът провежда Hack News Datathon. Основната цел е да се сътвори изкуствен интелект, който да разпознава дали в дадена публикация има агитация, какъв вид е тя, и къде се намира в текста.

Съосновател на Wikipedia ще бори подправените вести

„ Всички знаем,че това дали дадена вест е подправена или не, не е чак толкоз значимо, колкото какъв заряд носи в себе си и какво желае да провокира в хората. Затова и ние се фокусирахме върху тази нова тематика. Това беше едно неповторимо събитие и за първи път в света се решаваше тъкмо този проблем “идентификация на пропаганда” с напълно нова методология и изцяло нови данни, участваха топ представители от Qatar университет QCRI, Full Fact(UK), MIT, MaxPlanck, University of Michigan, Darmstadt University и много други. Много се радваме, че имахме екип и от България който беше в топ 3, като спечелилите бяха два екипа от Германия и Турция “, споделя Яна.

Резултатите по-късно събитие са повече от положителни. Точността за различаване на агитация в новините е над 94%.

10 съвета от Фейсбук по какъв начин да откриваме подправени вести



„ Радваме се, че успяхме да организираме сходен дататон от България “ , добавя още тя.

Европейски Съюз даде 1 месец на обществените мрежи да спрат измамите

Data Science Society е доброволческа организация, отворена за всички Data запалянковци искащи да работят с данни. Общността построява световна мрежа от участници, ментори, организации, университети, институти, сътрудници и компании, работещи в областта на Data Science.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР