Вдъхновени истории Българският филм Нощна смяна“ показва тежкия живот на

...
Вдъхновени истории Българският филм Нощна смяна“ показва тежкия живот на
Коментари Харесай

Българският филм „Нощна смяна“ показва тежкия живот на миньорите

Вдъхновени истории Българският филм „ Нощна промяна “ демонстрира тежкия живот на миньорите Еди Шварц и Йордан Петков, които са сценаристи, режисьори и продуценти на “Нощна промяна ” описват повече за кино лентата в изявление на Силвия Прибиловска за Vesti.bg  Силвия Прибиловска 4 юли 2020, 07:51  Българският филм „ Нощна промяна “ демонстрира тежкия живот на миньорите Източник: Night Shift
ъсометражният български филм „ Нощна промяна “ споделя за младеж, който непредпазливо влиза в подземния свят на бизнеса с незаконен рандеман на въглища, който продължава да е публикувана процедура в България.

Премиерата на кино лентата ще се състои на 4 юли (събота) в Дома на киното от 20:30 ч., прожекцията е част от София Филм Фест.

Историята преглежда тематиката през погледа на най-засегнатите от процеса – самите служащи – и тяхното нелеко всекидневие.

Еди Шварц и Йордан Петков, които са сценаристи, режисьори и продуценти на “Нощна смяна” описват повече за кино лентата в изявление на Силвия Прибиловска за Vesti.bg и „ Вдъхновените “
 Йордан Петков
„ Идеята за “Нощна смяна” породи от една по-скоро литературна концепция. Тя обаче ни срещна с същински разкази и репортажи по тематиката с незаконния рандеман на въглища. Усетихме кинематографичен капацитет в този “подземен свят”, само че и ни впечатлиха историите и орисите на хората, които се захващат с тази работа – в нея видяхме метафора за по-големи тематики, засягащи актуалната ни реалност “, споделя Йордан Петков.

КАМЕРА! РАБОТИ! Снимки от обичаните български филми



Целият развой по подготовката за късометражната продукция продължава повече от две години, като включва срещи с хора, обиколки по същински мини и дупки, създаване на сюжета и обезпечаване на финансирането.

69 дни подземен: историята на едно избавление



По време на снимането на кино лентата екипът на „ Нощна промяна “ се сблъсква с редица провокации.
 Кадри от кино лентата
„ Много от хората, с които се срещахме, отказваха да приказват по тематиката с незаконния рандеман, отнасяха се с съмнение – като че ли желаеме да ги “разобличим” в нещо. На няколко пъти се разминахме на косъм от физически борби. Разбира се, срещнахме и доста непредвидена поддръжка и съидейници, които компенсираха “подозренията” “, споделя Йордан.

Българката, която очарова света с гения си

Младият тандем е въодушевен от желанието да опише къса история за въпрос с дълъг отговор – по какъв начин живеем сега, разказана през един по-периферен взор, който нормално стои настрана от дневния ред.

Тази българка е единствено на 13, а покорява международните подиуми
 Кадри от кино лентата
„ Надеждата ни е филмът да има живот, който да му разреши да продължи да се среща със фенове. Когато това се случи, бихме чули какво всеки фен е усетил, вместо да натякваме нашето лично мнение и да сътворяваме упования. Посланието е нещо самостоятелно. Но тематиките са елементарни – другарство, преданост, религия, кураж “, добавя още режисьорът.

Българинът, който приказва посредством танца (ВИДЕО)

Продуцент на кино лентата е младата продуцентска къща “bazuka”, а основните функции са поверени на актьорите Христо Петков и Александър Евгениев.

Филмът е сбъднат с поддръжката на Националния кино център и белгийския фонд “Centre du Cinéma et de l'Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles”.

“Нощна смяна” е част и от конкурсната късометражна селекция на Burgas International Film Festival, а към този момент е селектиран и на интернационалния Brussels International Short Film Festival.

Еди Шварц и Йордан Петков основават продуцентската къща “bazuka”, като събират колектив от експерти с опит в продукцията на награждавани рекламни и музикални клипове, както и късометражни, документални и игрални филми, част от които могат да бъдат забелязани на www.bazuka.productions.



„ Вярваме в капацитета на едно ново потомство кинематографисти, което стъпва на раменете на положителните обичаи на българското кино и на достиженията на международно равнище на актуалната, създаваща и работеща колегия, каквито в последните 10 години не липсват.

Искаме да сме част от процеса на актуалното българско кино и да успеем да допринесем за него по нашия метод – както с крайния артикул, по този начин и с процесите по основаването му “, показва Йордан.

Двамата българи имат богат опит в основаването на рекламни клипове клипове и други кино формати. Предишният им късометражен филм, “Auf Wiedersehen” (2015), печели премията за най-хубав късометражен игрален филм на 31-вия Международен кино фестивал във Варшава.

“Auf Wiedersehen” е селектиран на над 20 европейски кино фестивали, а правата за разпространяване са закупени за повече от 30 страни, в това число Канада и Съединени американски щати.



„ В момента приготвяме плана за първия ни пълнометражен филм, с който се надяваме да аплайваме в Националния кино център наесен. Успоредно с това се стремим да осигурим добър фестивален живот на “Нощна смяна” – срещи с публиката в България и на открито “, добавя още Йордан Петков.

Премиерата на Нощна промяна ще се състои на 4 юли (събота) в Дома на киното от 20:30 ч., прожекцията е част от София Филм Фест. Билети можете да закупите ТУК или на място на събитието.


Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР